Pias tak til organdonor:

"Jeg fik et helt nyt liv og tænker på dig hver dag"

I dag er det Nyrernes Dag, og over hele landet takker organtransplanterede deres donorer. En af dem er Pia Nielsen fra Sædding

Der går ikke en dag uden at Pia Nielsen fra Sædding ved Esbjerg tænker på den fremmede person som har doneret hende en ny nyre.
Pia er født med den arvelige sygdom Cystenyrer, som både hun og søsteren arvede fra deres far, der døde af sygdommen som 34-årig. Pias søster døde i 2005, men en sen aften året efter søsterens død ringede telefonen pludselig hos Pia og hendes mand. Odense Universitetshospital tilbød hende en ny nyre og bad hende pakke sine ting og komme med det samme. Denne aften ændrede Pias liv i afgørende grad.
"Før transplantationen var jeg altid træt og jeg var stærkt begrænset fordi jeg skulle ligge i dialyse hver eneste nat. I forhold til det liv jeg har i dag er der ingen sammenhæng. At få et nyt organ, er faktisk som at få et helt nyt liv og jeg er så taknemmelig. Ja, der går ikke en dag uden at jeg siger tak til min donor," siger Pia Nielsen, som i dag er formand for Nyreforeningen Sydvestjylland, og derfor selv arbejder for, at flere får taget stilling til om de ønsker at være organdonorer.
Selvom der er 858.959 registreret i donorregistret er der hårdt brug for endnu flere med en venteliste, som for tiden afslører, at 428 personer venter på et nyt organ i Danmark. Lørdag den 30. maj er det Nyrernes Dag landet over. Det er en dag som mange transplanterede benytter til officielt at sige tak til deres donor. For mange - blandt andet Pia - betyder det et tak til en person de ikke kender, men alligevel nærer stor kærlighed til.
I tv-indslaget øverst i denne artikel kan du høre Pia fortælle om livet før og efter nyretransplantationen, taknemmeligheden til sin ukendte donor. Og så giver hun sit bud på, hvorfor det er så svært at få folk til at registrere sig som donorer.
Tag selv stilling på Sundhed.dk

Nyrernes Dag i Sydvestjylland

Lørdag den 30. maj er det Nyrernes Dag. Dagen fejres i samtlige af Nyreforeningens kredse landet over. I Sydvestjylland er Nyreforeningen at finde foran Ribe Domkirke, hvor der vil være taler, korsang med Nordsøpigerne og dialog om organdonation med de forbipasserende.

Publiceret 30 May 2015 12:16