(Pressefoto).

(Pressefoto).

Huspriserne vil stige mere

På længere sigt kan boligpriserne dog falde, hvis renten normaliseres

BOLIGBAROMETER: Barometeret stiger forhåbentlig den kommende tid, så vi kan få varme og sommer. Og samtidig er der ifølge Morgenavisen Jylland-Postens Boligbarometer også udsigt til stigende priser på villaer i løbet af de næste par måneder.
En ny måling foretaget i slutningen af april og begyndelsen af maj, hvor renten var begyndt at stige, spår således, at huspriserne vil stige næsten 5 % på landsplan i 2. kvartal af 2015 i forhold til året før, skriver www.Finans.dk. Det er en fortsættelse af stigningerne på omtrent 4 % i årets første tre måneder og ca. 1,5 % i 4. kvartal sidste år.
Home husprisindeks har ligeledes vist en stigning i de gennemsnitlige kvadratmeterpriser.
Relationschef i Home, Mads Ellegaard, tror også på, at huspriserne vil have pil op ad de kommende måneder. Men han understreger, at der er tale om gennemsnitsberegninger, og der vil være steder i landet, hvor man ikke vil se stigende huspriser.
- Det positive lige nu er, at prisstigningerne følges af store stigninger i antallet af handler, og at det sker i alle regioner af landet. Dermed er de fleste områder uden for de store byer også ved at blive trukket helt ud af krisen, og det tegner godt for de kommende måneder, siger Mads Ellegaard.
Homes tal viser, at antallet af hushandler til og med april måned er steget med 18 % i forhold til samme periode sidste år, og at der tilsvarende er solgt 56 % flere lejligheder.
På længere sigt kan der dog ifølge den seneste rapport fra de økonomiske vismænd være udsigt til et boligprisfald på op til 10 % i snit, hvis renten frem mod 2020 stiger til et normalt niveau.
pm

Publiceret 31 May 2015 12:00