Optakt:

EfB vil redde sig med en sejr i bundopgøret

Esbjerg fB's spillere forberedte sig på en solbeskinnet Blue Water Arena til det vigtige opgør mod den direkte konkurrent til overlevelse i Alka Superliga, FC Vestsjælland, som var det en hvilken som helst anden kamp. De ved, at der er mere på spil end normalt søndag kl. 16.00, men det afspejler sig ikke i forberedelserne.
"Vi har fokus på vore mange styrker som hold, som vi skal ud at spille på: Aggressivitet, fremadrettet fodbold og løbevillighed. Jeg forventer, at spillerne vil sige ja til udfordringen, og at de glæder sig til opgaven og at få sat tingene på plads. Vi ved, at indledningen med duelspil og mange nærkampe bliver en vigtig del. Udgangspunktet er, at vi skal vinde kampen," siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen.
EfB har vundet sæsonens to tidligere indbyrdes opgør mod FC Vestsjælland med 4-1 og 3-0, men det var i efteråret, og modstanderne har siden vist en klart opadgående formkurve. Afstanden mellem de to hold er inden kampen på fire point, EfB kan sikre sig med mindst uafgjort, og FC Vestsjælland skal vinde sæsonens to sidste kampe for at have en chance for at overleve.
Hans Henrik Andreasen spiller sin kamp nummer 300 for EfB, såfremt han får spilletid:
"Vi skal spille kampen, som vi har spillet de andre kampe mod FC Vestsjælland i denne sæson. Jeg føler, vi har haft godt styr på dem og været klare vindere i de to kampe. Vi går efter en sejr og vil yde vores bedste. Vi ved, at der står en del på spil, men det fylder ikke mest. Hvis vi præsterer bedst muligt, skal vi nok få en sejr hjem. Jeg vil gerne appellere til tilhængerne om at komme og næsten fylde stadion, så vi får den velkendte 12. mand i ryggen, for det vil betyde rigtig meget i morgen," siger Hans Henrik Andreasen.
Daniel Larsson får en vigtig rolle med fart, løbevillighed og afslutninger helt i front:
"Det bliver sjovt at spille som alle andre kampe. Vi ved, at der bliver ekstra intensitet og pres på, men det er stadig fodbold. Vi har haft kniven på struben den seneste måned, og det er ikke ændret. Det gælder om at spille den form for fodbold, vi er gode til, og så er jeg sikker på, at vi vil stå glade tilbage efter kampen," siger Daniel Larsson.
Ryan Johnson Laursen vender tilbage efter karantæne i en 19-mandstrup, hvor også Jerry Lucena er inkluderet. Casper Nielsens sæson er færdig på grund af den muskelskade på indersiden af højre lår, han pådrog sig imod AaB.
Lørdag var der ved frokosttid solgt og reserveret 12.700 billetter til kampen. Det er ikke ensbetydende med, at alle billetter bliver udnyttet, men interessen for at overvære en kamp, der kan sikre EfB's eksistens i Alka Superliga, er stor. Sydvestjylland bakker op om sit førende fodboldhold.
EfB's trup til kampen i Alka Superliga mod FC Vestsjælland søndag den 31. maj kl. 16.00 på Blue Water Arena:
30. Martin Dúbravka
35. Jonas Jensen
2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
6. Magnus Lekven
7. Mikkel Vestergaard
9. Mick van Buren
10. Emil Lyng
11. Lasse Rise
15. Ryan Johnson Laursen
18. Erik Friberg
19. Michael Almebäck
20. Hans Henrik Andreasen
21. Jerry Lucena
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
25. Jeppe Brinch
27. Robin Söder
32. Daniel Larsson.

Publiceret 31 May 2015 12:00