Egedal og Roskilde Kommune kan se frem til et tilskud til den ny supercykelsti mellem Jyllinge og Stenløse, men de skal selv finde knap tolv millioner kr. i alt.

Egedal og Roskilde Kommune kan se frem til et tilskud til den ny supercykelsti mellem Jyllinge og Stenløse, men de skal selv finde knap tolv millioner kr. i alt.

Ny supercykelsti kan falde på økonomi

Både Egedal og Roskilde Kommune ønsker en ny supercykelsti fra Jyllinge til Stenløse, men kan de finde pengene?

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Supercykelstien fra Frederikssund til Ballerup Kommune er allerede på vej, men står det til Egedal og Roskilde Kommune, så kommer der også en ny supercykelsti fra Jyllinge til Stenløse.
De to kommuner har allerede samarbejdet om projektet, hvor planen er, at stien skal gå fra rundkørslen ved Planetvej i Jyllinge via Møllevej og Værebrovej til kommunegrænsen og videre ud til Stenløse Station.
Nu er stien rykket et skridt nærmere, for staten er klar med et tilskud på i alt 8,4 millioner kroner (4 millioner til Roskilde og 4,4 millioner kroner til Egedal).

Børneområdet råber også

Alligevel skal de to kommuner hoste op med hver seks millioner kroner i de kommende budgetforhandlinger, hvis supercykelstien skal blive en realitet, og det kan godt blive en udfordring.
“Jeg håber på bred opbakning til at finde kommunens andel af finansieringen, så vi kan udnytte de midler, staten tilbyder os. Det er virkelig en god nyhed, at vi har fået disse penge fra statens puljer. Det giver os mulighed for hurtigere at gennemføre nogle af de projekter, der længe har stået højt på vores ønskeseddel,” siger Torben Jørgensen (A), der er formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune.
Hans kollega i Egedal Kommune, Peter Hansen (F), er mere tilbageholdende.
“Nu kigger vi på det i budgetforhandlingerne, og så må vi se, hvad der kan lade sig gøre, men vi skal også bruge penge på cykelstien fra Farum til Ganløse, ligesom vi godt kunne tænke os at gennemføre andre sti-projekter. Det er dog ikke nemt, for vi står også med et børneområde, der råber efter flere penge. Derfor bliver det en udfordring at finde pengene lige nu og her. Det ligger nok ikke lige rundt om hjørnet,” siger Peter Hansen, formand Teknik- og Miljøudvalget.

Høj prioritet

Han lægger dog ikke skjul på, at supercykelstien er ganske interessant for Egedal Kommune.
“Jeg er bestemt tilhænger af en sti fra Jyllinge til Stenløse. For mig er det en topprioritet, da behovet er der, ligesom den kan skabe en forbindelse til den anden supercykelsti fra Ballerup til Frederikssund, men pengene skal også være der,” siger Peter Hansen.
Selvom projektet omfatter cykelstier og fortov på Møllevej, udvidelse af en dobbeltrettet sti på Værebro samt bedre sikkerhed i Jyllinge-krydsene ved Agerskellet, Korskildevej og Blodhøjvej, så koster det kasse - kommunekassen vel at mærke.
“Meget tyder på, at Vejdirektoratet ikke vil stå for udgifterne til at sikre cyklisterne i krydset, hvor de skal over A6. Det betyder, at vi rent faktisk skal finde mere end seks millioner kroner, og det er altså en udfordring,” siger Peter Hansen.

Publiceret 01 July 2015 06:00