Hos Lund IF går der penge ind på kontoen, når dens tidligere spiller Simon Kjær bliver solgt. Arkivfoto.

Hos Lund IF går der penge ind på kontoen, når dens tidligere spiller Simon Kjær bliver solgt. Arkivfoto.

Simon Kjær-salg sender penge til lokal idrætsklub

Lund IF nyder godt af, at Simon Kjær for nylig er blevet solgt til Fenerbahçe SK

I den lille idrætsklub Lund IF sidder man i øjeblikket og venter spændt på, hvornår der dumper en besked ind fra Lille OSC.
Den franske fodboldklub har nemlig for nylig solgt forsvarsspilleren Simon Kjær til tyrkiske Fenerbahçe SK, og da han i sin ungdom spillede for netop Lund IF, er den lokale idrætsklub berettiget til at få en del af pengene fra salget.
“Fem procent af beløbet, han er blevet solgt for, går til hans tidligere ungdomsklubber, hvor vi er i blandt,” fortæller Helle Lorenzen, formand i Lund IF.

Gemmer på pengene

Hvor mange penge, der i denne omgang ryger mod Lund IF, ved formanden endnu ikke.
Indtil videre har idrætsklubben i alt modtaget omkring 1,2 milioner kroner i løbet af Simon Kjærs professionelle karriere, hvor han har skiftet klub en del gange.
“Vi har ikke brugt dem endnu. Det eneste, vi har gjort, er at give 100.000 kroner til AC Horsens' ungdomsafdeling, da de var i økonomiske problemer, ellers gemmer vi på dem,” fortæller Helle Lorenzen, der dog kan oplyse, at klubben i øjeblikket har planer om enten at bruge pengene på at bygge et multihus eller til at etablere kunstgræsbaner.
Ifølge transfermarkt.co.uk blev Simon Kjær solgt fra Lile OSC til  Fenerbahçe SK for 56,8 milioner kroner.  
 

Publiceret 15 July 2015 12:00