Det var mellem træerne i Store Dyrehave, at de frivillige fra organisationen Missing People søndag fandt et lig. Arkivfoto: Mdt

Det var mellem træerne i Store Dyrehave, at de frivillige fra organisationen Missing People søndag fandt et lig. Arkivfoto: Mdt

Død mand blev fundet i Store Dyrehave

Missing People havde trukket vod i Slotssøen, inden de på fjerde eftersøgningstur i Store Dyrehave fandt et lig søndag eftermiddag

Det var i Store Dyrehave i området mellem Københavnsvej og Skovledet, at den frivillige organisation Missing People fandt en afdød mand søndag eftermiddag.

"Han blev fundet i skoven omkring 500-600 meter fra hospitalet. Han lå i udkanten af træerne i en lysning. Vi fandt først hans bærepose og dernæst ham. Vi ved ikke, om han er faldet, eller hvad der er sket, men han lå næsten som om, han havde lagt sig til at sove," fortæller stifter og indsatschef René Nielsen fra Missing People.

De frivillige, som kom fra både Danmark og Sverige, fandt liget, da de ledte efter den 60-årige Alex Højgaard Madsen, som forsvandt fra Hillerød Hospital om aftenen den 20. maj. Det formodes, at det er ham, der nu er fundet, men han er endnu ikke endeligt identificeret. Politiet har dog underrettet de pårørende.

De frivillige i Missing People har ledt efter Alex i flere omgange, og turen i skoven var den fjerde deciderede eftersøgningsdag i rækken i skoven. Inden da havde de gået med hunde og cirklet hele området omkring hospitalet af.

Trukket vod i Slotssøen

Hundene havde også vist interesse for Slotssøen, fortæller René Nielsen:

"Vi har været fem mand ude på Slotssøen og trække vod for 14 dage siden. Vi mener, at der har været en vindkorridor, så færten fra Københavnsvej har trukket sig hele vejen derned. Hundene viste ikke interesse for Teglgårdssøen, så der har vi ikke ledt".

Slotssøen er fredet, så det krævede en særlig tilladelse at få lov at sejle med motorbåd der.

Men hundene viste altså også særlig interesse for skovområdet i Store Dyrehave, hvor mange hundeluftere må have gået uden at opdage liget.

"Vi havde fodfolk til at gå skulder ved skulder frem og tilbage gennem skoven, til det hele er gennemgået. Vi har ikke været så mange ude at lede efter Alex som med Storm, så det tager lang tid. Derfor bruger vi også hundene, som går i en cirkel omkring fodfolkene, der arbejder i midten," fortæller René Nielsen, som selv har deltaget på flere af eftersøgningerne efter Alex, men ikke var med søndag.

Travl periode

Missing People har haft en rigtig travl periode i hillerødområdet i disse uger. Først ledte de efter forsvundne Morten Kristiansen, som blev fundet død i Arresø. Senere var toårige Storm væk i ca. syv timer, og de frivillige har samtidig arbejdet på at finde forsvundne Alex. Også Kurt Rasmussen fra Ålsgårde blev efterlyst.

"Det er ret vildt med fire sager på bare fire uger i Nordsjælland, men det beviser, at der er brug for os. Vi arbejder for de pårørende, for der er ikke andre til at hjælpe dem. Politiet er ude at søge i nogle dage, og når de er færdige, sidder de pårørende ofte tilbage og er frustrerede og kede af det," siger René Nielsen.

Samtidig er der for mange et økonomisk efterspil, forklarer han, fordi de pårørende ikke kan få udbetalt en eventuel livsforsikring eller lignende, hvis den forsvundne ikke dukker op:

"Der kan gå mange år, før det bliver afklaret, og så kan de tilbageværende ende med at miste hus og hjem. Samtidig er der selvfølgelig uvisheden - 'hvad pokker er der sket?'. Når personerne bliver fundet, får man i det mindste en afklaring".

Bliver bedre

For to år siden blev en hjemløs mands lig fundet nær Hillerød Hospital - et lig som havde ligget der i mindst et år uden at være blevet fundet.

Det er sådanne sager, Missing People arbejder for at undgå, mener René Nielsen:

"Vi kender ikke den sag, for vi startede først i Danmark i september sidste år. Men jo flere sager vi arbejder med, jo bedre og hurtigere bliver vi til det. Vi bruger nogle internationalt anerkendte metoder og har en manual at gå ud fra, men jo flere rutiner og erfaringer vi får, jo bedre bliver vi," siger han.

Missing People Danmark:

- kom til verden den 14. september 2014
- har haft 67 sager i år over hele landet. Alle er fundet, undtaget to i Jylland. Dem leder de fortsat efter.
- udspringer fra Sverige, da de frivillige fra Sverige hjalp til ved sager i Danmark og fandt ud af, at behovet var stort også her i landet.
- har omkring 27.000 likes på Facebook
- leder efter sponsorer

I alt findes der Missing People-organisationer i 18 lande.

 

Publiceret 16 July 2015 07:30