Advarsel:

Dørmåtter på afveje

Politiet advarer mod, at indbrudstyve flytter rundt på ting for at tjekke, om man er bortrejst

Af
Annette Houman

Annette Houman

Hvorfor stod adskillige dørmåtter pludselig op ad hoveddøren til flere villaer på Rørskærsvej i tirsdags ved 12-tiden? Det fik flere beboere på vejen til at kontakte Nordsjællands Politi, for det kunne jo være et tegn til tyveknægte om, hvem der er bortrejst på ferie, og hvem der ikke er.
Politikommissær Michael Pedersen, Nordsjællands Politi, advarer mod, at indbrudstyve i udbredt grad benytter sig af at placere ting på steder, hvor de ikke hører til, enten noget de selv medbringer, eller noget der findes ved boligen.
"I dette tilfælde var det dørmåtter, der blev sat op ad dørene, og dér hører de jo ikke til. Hvis beboeren er hjemme, vil den snart ligge på sin vante plads, men står den der også efter nogle dage, så er der nok ingen hjemme", siger han.
Tyvene kan også finde på at placere en urtepotte lige foran døren, eller sætte ting på skraldespanden, lægger ølflasker og sodavandsdåser rundt omkring - ja, mulighederne er mange.
"Der er ingen grænser for, hvad de kan finde på. Derfor er det en rigtig god idé at aftale med naboer, der ikke er på ferie i samme periode, at de lige ser efter, at der ikke står ting på steder, hvor de ikke hører til, og som vil blive fjernet, hvis der er normal aktivitet ved boligen", lyder opfordringen fra Michael Pedersen.

Publiceret 16 July 2015 10:00