Storm legede, at han skulle i skole, den dag han forsvandt. Privatfoto

Storm legede, at han skulle i skole, den dag han forsvandt. Privatfoto

2-årige Storms mor:

Derfor cyklede han væk

Storms mor fortæller her, hvorfor den to-årige dreng forlod hjemmet på sin løbecykel den 8. juli

To-årige Storm legede, at han skulle i skole, den aften han forsvandt fra Sophienlund i Hillerød, og hele Danmark åndeløst fulgte eftersøgningen efter den lille purk.

Det fortæller Storms mor, som ønsker at være anonym, samtidig med at hun gerne vil takke alle dem, der hjalp med at lede efter Storm, og fortælle præcis, hvad det var der skete, da Storm forlod hjemmet.

Storm satte af sted på sin blå løbecykel fra hjemmet omkring kl. 19 onsdag den 8. juli. Han blev som bekendt fundet kl. 2 om natten, sovende i skovbunden ved Gadevang, 2,8 kilometer fra sit hjem.

"Vi talte om, at når man går i skole, så har man sin skoletaske med. Så tømte han sin rygsæk, puttede sin yndlingsbil i og sagde, at nu skulle han i skole," fortæller moderen.

Storm fik sandaler, en varm trøje og cykelhjelm på, sagde "hej, hej, mor" og smilede og vinkede, da han kørte ud på vejen foran huset. Det er en lille, lukket vej, hvor han er vant til at køre. Moren lagde noget vasketøj på plads og gik et øjeblik efter ud på vejen, hvor hun opdagede, at Storm var væk.

"Vi gav os straks til at lede," fortæller Storms mor, som fra starten fik hjælp af en nabo og en ven.

Ledte mod syd

Normalt tager Storm og familien ned i bunden af kvarteret mod syd, hvor der er grønne arealer og legeplads, og det er også i den retning, at Storms storebrors skole ligger. Så det var der, de startede med at lede efter ham. Det viste sig senere, at Storm havde taget turen mod nord, krydset Isterødvejen og cyklet langt ind i skoven mod Gadevang.

"Det er der, min løberute ligger, og hvor han er med i babyrunneren. Så han kender ruten rigtig godt, men han har aldrig kørt på sin løbecykel der før.

Her i skovbunden blev han fundet om natten sovende.

Her i skovbunden blev han fundet om natten sovende.

Politiet reagerede hurtigt

Efter Storm har været væk i 20 minutter, ringer de til politiet. Det var en meget positiv oplevelse:

"De kunne lige så godt have sagt, at vi skulle vente en time og se, om han dukkede op. Men i stedet var det første, de sagde, at "ham skal vi da have fundet". De sendte en vogn ud, og derfra gik det stærkt. De havde en helikopter i luften allerede kl. 20. Så de tog det meget alvorligt fra første opkald," siger moren.

"De trykkede heldigvis på den helt store knap fra starten. Ellers var Storm måske først blevet fundet langt op af formiddagen næste dag".

Storms mor oplevede også, hvordan folk strømmede ud af husene, da politiet sendte en sms med efterlysningen ud - og hvordan folk fra hele landet strømmede til for at hjælpe med eftersøgningen. Det føler hun utroligt stor taknemmelighed over - og hun har tidligere i en mail takket alle deltagerne ved eftersøgningen, hjemmeværnet og den frivillige organisation Missing People:

"Det var helt overvældende. Mange af jer skulle tidligt op på arbejde næste dag, og i valgte at trodse trætheden og kæmpe for at finde Storm så hurtigt som muligt. Det var en fantastisk støtte, der gav os håb," skrev hun".

Publiceret 21 July 2015 07:00