Møgvejr har også sine fordele.

Møgvejr har også sine fordele.

Syv fordele ved møgvejret

Hvis du er ved at være træt af, at foråret og sommeren hidtil mest har budt på kulde, regn og blæst, kan du trøste dig med, at der er mindst 7 gode ting ved det dårlige vejr

Af
Af Jonas Salomonsen Videnskab.dk

1. fordel:
Vi slipper for hvepse. De arter, der skulle flyve nu, kommer ikke på vingerne.
2. fordel:
Vi får ekstra fuglesang næste forår
Hvis det er knastørt, er der ikke nogen regnorme helt oppe under græsmåtten. De er langt nede i jorden, og så kan solsorten ikke finde dem, og så er der sult. Regnorme kommer som bekendt op til overfladen, når det regner, så den megen regn gør det nemt for solsorte og stære at få fat i føde, og så øges bestanden. Derfor vil flere fugle slutte sig til det kvidrende kor, når ungerne bliver kønsmodne og begynder at synge næste forår.
3. fordel:
Vi undgår giftige alger ved stranden
4. fordel:
Vi får mindre hudkræft
5. fordel:
Der er mindre pollen i luften

Mindre forurening

6. fordel:
Blæst fra nordvest mindsker luftforureningen. Vores helbred har også haft godt af den kølige nordvestenvind, som vi har haft meget af på det seneste. Når det blæser fra nordvest, som det gør nu, er der mindre forurening i luften, end hvis det ikke blæser eller blæser fra syd eller sydvest.
7. fordel:
Vi kommer formentlig ud for færre ulykker
Til syvende og sidst kan det dårlige vejr også holde os fra at rende rundt udenfor, og så kommer vi mindre til skade. Det hænger sammen med, at de fleste alvorlige ulykker blandt voksne sker udendørs.

Fordelene er beskrevet af en række forskere og eksperter, som videnskab.dk har talt med.

Publiceret 26 July 2015 07:30