Nordkystens livreddere tilbyder nu badning under opsyn på udvalgte strande, selv om det røde fareflag er hejst. Foto: Steen Donsby

Nordkystens livreddere tilbyder nu badning under opsyn på udvalgte strande, selv om det røde fareflag er hejst. Foto: Steen Donsby

Livreddere advarer igen:

Rødt flag betyder fare

Nyt tiltag skal forebygge farlige situationer ved strandene

RØDT FLAG Stærk blæst og røde flag på strandene har kendetegnet juli måned, men trods høj risiko går flere i vandet, selv om der er advarselsflag, melder livredningstjenesten på Nordkysten.
Rødt flag betyder som bekendt 'Livsfare' og 'Badning frarådes', men alligevel har strandgæster kastet sig i bølgerne i f.eks. Liseleje, hvor strømhvirvler i vandet giver forhøjet risiko for ulykker.
Den 26. juli slog 2-3 meter høje bølger ind mod Nordsjællands strande, og det gav kraftig strøm mellem revlerne samt dybe hestehuller med stærk udadgående strøm. Men det er ikke kun deres egen sikkerhed, de badende leger med i den situation.
For selv om kystlivredderen er en stærk svømmer med specialuddannelse og udstyr til opgaven, så betyder de barske forhold, at livredderen også er udsat for alvorlig risiko, hvis det bliver nødvendigt at lave en redningsaktion, lyder advarslen fra Livredningstjenesten, som nu tilbyder mere sikker badning på udvalgte strande, selv om vejret er hårdt.
Det er nemlig muligt at prøve kræfter med havet, når der er rødt flag - under opsyn og vejledning fra livredderene på de fire strande Liseleje, Tisvildeleje, Dronningmølle og Hornbæk: Spørg livredderen på en af de fire strande, om han måske kan anvise, hvor og hvordan der kan bades på en forsvarlig måde under tæt og udrykningsklar overvågning.
”På den måde har vi den bedste mulighed for at forhindre en ulykke”, forklarer livredderchef John Mogensen, som forklarer om baggrunden: ”Hvis man virkelig vil i vandet, når det er rødt flag, så er det en rigtig dårlig idé at gå langt væk fra livredderposten. Hvis en redningsaktion først skal starte med 2-300 meter løb i sandet, betyder det, at den forulykkede allerede er ført langt væk af strøm og bølger. Og måske er umulig at få øje på bag de høje bølgekamme.”
Se hvilket flag, der er på stranden i dag: livredningstjenesten.dk

Publiceret 01 August 2015 06:30