Det er gratis at komme på besøg til Åbent Landbrug, der altid ligger den tredje søndag i september

Det er gratis at komme på besøg til Åbent Landbrug, der altid ligger den tredje søndag i september

Åbent Landbrug:

Sig goddag til mink, grise og køer

Den 20. september kan du besøge stalde over hele landet. I Horsens er der både køer, grise og mink på programmet til Åbent Landbrug

Alle er velkomne til Åbent Landbrug søndag den 20. september. De forskellige bedrifter har åbent fra klokken 10.00 -16.00, og det er helt gratis. Der vil være oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne. I Horsens kan du opleve mink, søer, smågrise, køer og kalve.
Hos Bøgballe Mink i Løsning, byder Kent og Klaus Hermansen velkommen indenfor på minkfarmen, hvor der bor næsten 6000 tæver, der får 36.000 hvalpe om året.
Er du mere til køer og kalve, kan du lægge vejen forbi Dortheasminde i Horsens, hvor Rikke og Ole Munch har 125 jerseykøer, der giver cirka 2300 liter mælk om dagen. Gyllen fra køerne leveres til Horsens Biogas, der laver gyllen om til varmeenergi.
I år er det igen muligt at besøge en grisefarm. I 2014 udelukkede Fødevarestyrelsen alle griseproduktioner fra at være med i Åbent Landbrug på grund af MRSA. I år har grisene igen får lov til at være med. Der vil være retningslinjer omkring hygiejne, der skal følges ved besøgene, så der vil blandt andet være opsat håndvaske. I Østbirk er det hos GO-Gris Evasminde, hvor Jonas og Laila Würtz Midtgård tager imod de besøgende. Her kan du opleve 850 søer og deres smågrise, som der fødes omkring 28.000 af om året.
Se programmerne for de enkelte bedrifter på Åbent Landbrugs hjemmeside.

Publiceret 18 September 2015 15:00