Planen er at gøre Solbjerg Sø mere attraktiv for byens borgere, og derfor skal der skabes kunst på stedet. Arkivfoto

Planen er at gøre Solbjerg Sø mere attraktiv for byens borgere, og derfor skal der skabes kunst på stedet. Arkivfoto

Kunst skal gøre Solbjerg Sø mere attraktiv

Billedkunstner Bjørn Kroman-Andersen skal skabe kunst ved Solbjerg

Af
Camilla Olesen

Kunstgruppen Kunst i Solbjerg har fået bevilget 75.000 kroner fra Aarhus Kommune i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
Pengene skal bruges til at gøre Solbjerg Sø mere attraktiv, for adgangen til søen er ikke så ligetil. Man kan komme til den via en tunnel, der efterhånden er af ældre dato, og så kan man komme dertil ved at krydse omfartsvejen.
Billedkunstner Bjørn Kroman-Andersen vil stå i spidsen for at skabe kunst omkring søen, og det kommer til at foregå i tre faser.
I den første inviteres borgerne i Solbjerg til et kreativt værksted i Fritidscentret 19. og 20. september klokken 10-14. Her er der mulighed for at tænke ud af boksen, men der vil også være fokus på, at der skal laves skilte, som skal vise vej ad de forskellige ruter til søen, oplyser bestyrelsen for Kunst i Solbjerg i en pressemeddelelse.
Når skiltningen er på plads, går anden og tredje fase i gang. Tunnellen under hovedvejen skal renoveres med ny belysning og maling i samarbejde med kommunen, og derefter er planen, at Bjørn Kroman-Andersen skal opføre et værk ved søen, der skal ligge, når man kommer op af tunnellen. Til at få det hele finansieret skal der udover de 75.000 kroner søges fonde.

null

Publiceret 18 September 2015 09:00