Arkivfoto

Arkivfoto

Forsker slår fast:

Voldelige computerspil gør unge mere sociale

Af
Daniel Sennek

 
Det har hele tiden lydt sig, at computerspil gør børn og unge ensomme og asociale. Men nu viser en ny undersøgelse, at flere computerspil har en gavnlig effekt på unges sociale adfærd.
Anne Mette Thorhauge, der er medieforsker ved Københavns Universitet, har netop forsket i spillevaner hos de 10-18 årige. Hendes undersøgelse har vist, at flere computerspil har en gavnlig effekt på unges sociale adfærd, fortæller hun til DR.
- Undersøgelsen har vist, at langt flertallet af brugerne oplever spilaktiviteten som en primær eller delvis social aktivitet. Vi har også set, at jo mere de unge spiller computer i hold, des flere venner får de gennem deres spilaktivitet, fortæller Anne Mette Thorhauge.

Holdspil gavner

Anne Mette Thorhauge fortæller dog, at det ikke er ligegyldigt, hvilket spil børnene og de unge spiller. I sin undersøgelse har hun set på to af de største onlinespil i verden, Counter Strike og League of Legends, der på hver sin måde går ud på at slå ihjel sammen med sit hold.
- Unge, der spiller de her holdspil rigtig meget, kommunikerer med deres venner via computer og mobil i lige så høj grad som dem, der slet ikke spiller nogen spil, fortæller hun til DR, og fortsætter:
- Derimod viser det sig, at dem, der spiller andet end holdspil, eller ikke spiller så meget, de ikke kommunikerer ret meget med deres omgangskreds. Computerspillene fører altså til social kontakt.

Publiceret 18 September 2015 09:54