Rasmus Famme Hansen og Rene Kjær Nielsen glæder sig til Marselis Marathon skydes i gang 26. September. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Rasmus Famme Hansen og Rene Kjær Nielsen glæder sig til Marselis Marathon skydes i gang 26. September. Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

”Det kunne være fedt, hvis det blev lorte-vejr”

I september sidste år løb det første Marselis Marathon af stablen, det gik så godt, at Rene Kjær Nielsen og Rasmus Famme Hansen prøver igen. De tilmeldte har mulighed for at løbe 21,1 eller 42,2 kilometer lørdag den 26. september

Af
Af Anders Godtfred-Rasmussen

I 2014 fulgte Lokalavisen Aarhus en del løbere i optakten til Marselis Marathon. I år har vi valgt at gøre det lidt anderledes og høre lidt om baggrunden for løbet fra arrangørerne, samt om hvorfor Rasmus Famme Hansen gerne vil have dårligt vejr under løbet.
Vejret kan arrangørerne ikke styre, men de løbere, der skal i ilden lørdag, lover Rene Kjær Nielsen en flot tur i Marselisborg Skoven på en rute uden biler.
“Vi har igen i år 300 tilmeldte, som vi håber får en flot løbetur, når startskuddet lyder klokken 10 den 26. september,” fortæller Rene Kjær Nielsen.

Vi tjener ingen penge

Men hvorfor arrangere et marathonløb i en skov, så man næsten er garanteret, at der ingen tilskuere kommer?
“Vi arrangerer Marselis Marathon for løbernes skyld, så de får en fantastisk oplevelse. Prisen på at deltage i andre marathonløb bliver højere og højere, og der kræves flere og flere tilskuere, og at man skal løbe så hurtigt som muligt. Det er der ikke noget af her. Her kommer løberne ud på en flot natur rute, hvor vi håber, de bare nyder løbet. Vi tjener ingen penge på det her, hvad der eventuelt kommer ind, det propper vi i løbet næste år. Tilskuere kan vi heller ikke love, men alle er velkomne til at komme ud og heppe på løberne,” siger Rene Kjær Nielsen.

Hård rute og lortevejr

Ruten er lavet som et ottetal, med to sløjfer af 13,5 km og 7,5 km. De skal så løbes en gang ved halvmarathon og to gange ved det fulde marathon. Det betyder så også, at man kommer igennem målområdet fire gange undervejs.
“Det er en hård, men flot rute vi har lavet, den bliver på 475 højdemeter, hvis man gennemfører marathonløbet, men vi har indlagt mange forplejningszoner, så løberne ikke kommer til at tørste eller sulte. Der er slik, frugt, energidrik, vand og cola på hver depot”, forklarer Rasmus Famme Hansen.
Vejrudsigten siger flot vejr lørdag den 26. september, og Rene Kjær Nielsen håber også på, at vejrudsigten holder, så løberne kan komme igennem i tørvejr. Det er Rasmus Famme Hansen dog ikke helt enig i:
“Natur er natur, og det kan man ikke styre. Det kunne være fedt, hvis det blev lortevejr. Oplevelsen vil bare være en anden,” fortæller Rasmus Famme Hansen med et smørret grin.

Publiceret 26 September 2015 08:00