Eleverne i 7.d på Marie Kruse Skole deltog i sidste uge i den årlige Naturvidenskabsfestival. Her prøvede de blandt andet at bygge en minibil, der kører på solenergi.

Eleverne i 7.d på Marie Kruse Skole deltog i sidste uge i den årlige Naturvidenskabsfestival. Her prøvede de blandt andet at bygge en minibil, der kører på solenergi.

Utroligt hvad man kan få ud af pap, træpinde, elastikker og solen

Furesø-elever byggede deres egen 'sol-bil'

Af
Martin Warming

Martin Warming

Dansk Naturvidenskabfestival var i sidste uge en tur forbi 7.d på Marie Kruse Skole for at vise eleverne, hvad naturvidenskab kan være med til at skabe -
7.d fra fra den lokale skole deltog i Dansk Naturvidenskabsfestival for at sætte fokus på naturvidenskab og undersøge, hvordan naturvidenskab kan bruges til at skabe forandringer i verden.
Pap, fire hjul, to træpinde, en dynamo, solceller, elastikker og et par ledninger. Mere skal der ikke til for at lave en bilmodel, som kører på solenergi. Og det fik eleverne i 7.d at se, da naturvidenskabsfestivalen kom forbi.
eleverne fik mulighed for at sidde og nørde med naturvidenskabens muligheder i forhold til transport. Et emne, som kan virke meget fjernt for en flok elever i 7. klasse, men ikke når de får lov til at sidde og lime, klippe og bygge bilen selv.
Louise Krogh og Julie Lund fra 7.d synes, at det var rigtig spændende at opleve, hvordan man kan bruge solenergien.
”Det var fedt at opleve, at man ud af ganske få basisting kan bygge en bil, der kører på solenergi. I hverdagen ser man biler over det hele – og så kan man jo nogle gange godt tænke: "hvad er det lige, der får bilerne til at køre?". Det var rigtig spændende at bruge solenergi i den forbindelse, og jeg var ret overrasket over, at det overhovedet kunne lade sig gøre", siger Louise Krogh fra 7.d.
Hvert år i uge 39 holder Dansk Naturvidenskabsfestival arrangementer over hele landet for at sætte fokus på forskning inden for naturvidenskab og give et bredt kendskab til, hvad naturvidenskab egentlig er.

Publiceret 26 September 2015 15:00