Klumme:

Ledelse - hunde, heste og godtfolk

Hvad er en god leder? Og hvordan kan man bruge lederegenskaber andre steder end på arbejdet?

Af
Ina Bjerregaard

På et tidspunkt for nogle år tilbage arbejdede jeg på en anden avis, nemlig Morgenavisen Jyllands-Posten. Det var på erhvervsredaktionen, og jeg havde været nede sydpå i Egtved for at besøge et ægtepar, som arbejdede med heste og ledelse. Hun var hesteeksperten, og han var tidligere direktør i en stor dansk koncern med internationale bånd. Det blev til en historie om, hvordan heste kunne lære meget erfarne ledere fra det danske erhvervsliv en hel masse om det, de ikke vidste om ledelse og om hvordan, man får folk med sig. Damen fortalte, at de fleste ledere skulle arbejde meget længe med hesten før, at hesten så erhvervsmanden som flokleder og dermed fulgte ham. Heste følger nemlig den stærkeste i flokken, for han/hun kan yde den bedste beskyttelse og heste er et flok- og flugtdyr.
Mens jeg var der, var der en fyr fra en anden medievirksomhed på besøg, og det, han gjorde, havde damen aldrig i de år, hun havde udbudt kurset, set. Han gik lige ind til hesten, drev den rundt i en kreds om sig selv og i det sekund, han vendte ryggen til den, kom den sporenstrengs op til ham og lagde mulen ind til ham. Damen var forbløffet, både fordi manden ingen kendskab havde til heste, men også fordi de fleste af de ledere, hun havde haft igennem kurset, havde problemer med at få hesten til bare at traske rundt i en kreds. Mange måtte vente i evigheder på, at hesten kom ind til dem, og én leder måtte lide den tort, at hesten simpelthen dømte ham uværdig og vendte ryggen til ham. Det er det samme med hunde. De er også flokdyr, og de må per instinkt følge en leder. Kan deres ejer ikke være flokleder, så tager hunden ansvaret på sig, og det kan skabe sjove, og nogle gange også farlige, situationer.
I mit arbejdsliv har jeg set mange typer ledere, lige fra den usikre til den, der tror, at råber man blot højt nok, så skal folk nok følge. For det er i min optik dét, ledelse er. At få folk til at følge dig, så I kan nå et fælles mål. Uanset om det er en strategi udstukket af bestyrelsen eller den bedste plads eller det bedste kødben.
Selv blandt gode ledere er der store forskelle. Der er dem, der har lært al teorien. Så er der dem, der har lært det ved at skulle agere som leder og er autodidakte. Så er der dem, der både har erfaringen og det teoretiske. Og så er der de såkaldt naturlige ledere, som folk følger helt per automatik, fordi de netop ER fødte ledere. I den kategori kan man også skelne dem, som bliver fulgt grundet deres styrke og så dem, som bliver fulgt af lyst. Igen kan man se det, når sådanne ledere tumler hunde. Tag to gode ledere, som hunden gerne følger. Få dem til at gå en tur sammen med hunden. Efter et kvarter får du dem til at splitte op og gå hver sin vej. Og så ser du, hvem hunden følger. Tænk over det, hvis du selv er leder, skal ansætte en leder, eller hvis familien skal købe hund i weekenden.

Med venlig hilsen
Ina Bjerregaard
Weekendredaktør

Publiceret 26 September 2015 12:00