Cyklister får et ekstra klap på skulderen for deres indsats på tirsdag på Hillerød Station.

Cyklister får et ekstra klap på skulderen for deres indsats på tirsdag på Hillerød Station.

Frivillige hylder cyklister på tirsdag

Hvis du tager jernhesten til Hillerød Station på tirsdag den 29. september, risikerer du at blive hyldet af en masse frivillige.

Tirsdag er nemlig 'Ta' Cyklen'-dag, hvor cyklister fejres med medaljer og glade ansigter. “Små ture gør en stor forskel”, lyder det.

I Hillerød sker det kl. 8-10 og 15-18.

Det er frivillige fra Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Cyklistforbundet og Kræftens Bekæmpelse, som står klar til at fejre de mange cyklister på Ta' Cyklen-dagen.

”Vi danskere bevæger os generelt for lidt, og det kan have voldsomme konsekvenser for vores sundhed. Det er derfor en rigtig god vane at cykle til arbejde, og med Ta' Cyklen-dagen håber vi at sætte gang i endnu flere pedaler,” udtaler Martin Walsøe, der er motionsekspert i Hjerteforeningen, i en pressemeddelelse.

Uanset om du cykler for et bedre miljø, for et sundere liv eller bare fordi du kan – så gør selv en lille cykeltur en stor forskel. Når du cykler, hjælper du kroppen til at forebygge sygdomme som diabetes, kræft og hjerte-kar-sygdom. Desuden er cyklister med til at reducere støjgener for beboere i 700.000 danske boliger samtidig med, at de bidrager til mindre udledning af CO2. Der er altså masser at fejre, og fejres skal der.

Publiceret 27 September 2015 05:00