Udenfor skolen skal der også være plads til lidt sjov. Privatfoto

Udenfor skolen skal der også være plads til lidt sjov. Privatfoto

Helene er ufatteligt god til engelsk

Som elev i 8. Klasse studerer Helene fra Haderslev engelsk på universitetsniveau

Af
Peter Rasmussen

Helene Marie Brun Kristensen fra Haderslev var i det forgangne skoleår elev i 8. klasse på Skovlund Efterskole. Her valgte hun at følge undervisningen i “Cambridge English” på højeste niveau - nemlig 'Proficiency' - og ikke nok med det. Hun bestod med et A - den højeste karakter på skalaen.
Aldrig før har en elev i 8. klasse bestået en “Cambridge English” eksamen på så højt niveau. Og da slet ikke med et A, som mindre end 10% af alle kandidater normalt opnår.
Proficiency er det højeste niveau, der findes i “Cambridge English,” og betegnes i den Fælles-europæiske Referenceramme for sprog som 'niveau C2' - i daglig tale kaldet universitetsniveau. Det sætter Helenes resultat i perspektiv, at flere og flere danske gymnasier tilbyder deres elever undervisning i niveauet under “Proficiency” nemlig “Advanced.” Helene har altså som efterskoleelev - i 8. klasse - bestået niveauet over det, mange danske gymnasieelever går op i. Endnu finder der ikke et eneste gymnasium i Danmark, som tilbyder “Proficiency”

Tager det i stiv arm

Helene selv tager det hele ganske roligt. Hun er måske den, der er mindst imponeret af resultatet. Hun valgte Skovlund Efterskole på grund af Cambridge English og indrømmer lidt presset, at hun er “positivt overrasket” over det enestående resultat. Hun har altid interesseret sig for engelsk.
“Cambridge English Language Assessment” er en del af det verdenskendte og respekterede Universitet of Cambridge, og tilbyder et certificeringsprogram med fem forskellige niveauer i “almindelig engelsk” - General English - og tre niveauer i organisatorisk forretningsengelsk - Business English.
Skovlund Efterskole indførte i 2003 som den første skole i Danmark Cambridge English. Fra en spæd start med kun et niveau har det udviklet sig til, at skolen nu er den eneste skole i Danmark, som tilbyder de fire højeste niveauer ud af fem i “almindelig engelsk” og de to højeste ud af tre niveauer i Business English:
“Vi er meget glade for at kunne tilbyde de mange forskellige niveauer i Cambridge English,” siger forstander Hanne Gonzalez:
“Vi tiltrækker elever fra hele landet. De kommer, fordi vi har de mange tilbud i Cambridge English, og fordi vore elever år efter år får fantastiske resultater ved eksamen. Vi sætter stort set hvert år nye rekorder. Enten ved de mange fine karakterer eller fordi vore elever er de yngste til at bestå en bestemt eksamen,” lyder det stolt.
Efter Skovlund Efterskoles introduktion af Cambridge English til den danske skoleverden er det gået stærkt. Flere og flere efterskoler, privatskoler og gymnasier tilbyder nu et eller flere niveauer af Cambridge English til deres elever. Alene fra 2012 til nu er antallet af kandidater til de forskellige eksamener steget fra 250 til 1000 og det forventes fortsat at stige.

Helene fra Haderslev er den første 8. Klasseelev til at score et “A”.

Helene fra Haderslev er den første 8. Klasseelev til at score et “A”.

Publiceret 27 September 2015 08:00