Det er klogt at tage cyklen, når du skal ud, men selv cyklen kan blive et farligt transportmiddel, hvis man har drukket rigeligt.

Det er klogt at tage cyklen, når du skal ud, men selv cyklen kan blive et farligt transportmiddel, hvis man har drukket rigeligt.

Cykelturen skal også være appelsinfri

En cykeltur med promiller kan også være ulovlig

'Den lister vi hjem på cyklen'.
Sådan kan man høre nogen sige i julefrokost-sæsonen – og ofte er det nogen, der forventer anerkendende nik for ikke at udsætte sig selv og andre for farer ved at køre en brandert hjem i bil.
Men der er bare ikke meget godt at sige om at køre i påvirket tilstand – heller ikke på cykel. Det er nemlig forbudt, hvis du ikke kan gøre det på forsvarlig vis, og bliver du stoppet med en kæfert under cykelhjelmen, så kan der vanke bøde.
Ifølge færdselsloven kan du få en bøde på 1.500 kr. for at cykle eller forsøge på det, hvis du ikke kan gøre det på forsvarlig vis. Rigspolitiet skriver på sin hjemmeside, at man ”… ikke må køre på cykel, hvis du befinder dig i en sådan situation, at det ikke kan ske på betryggende måde”.
Det er den enkelte betjents vurdering, der afgør, om man kan få lov at cykle videre. Der er ingen promillegrænse for at køre på cykel.
Det er ikke kun spiritus, der kan gøre cykling ulovlig. Sygdom, svækkelse, mangel på søvn samt anden påvirkning af medicin eller lignende er også gyldige årsager til et køreforbud.

Publiceret 01 November 2015 14:00