Karin Pinstrup og Katrine Holm fra Horsens og Anja Vigsø fra Flemming er friske på komme i job i landbruget, selvom de aldrig har arbejdet på en gård.

Karin Pinstrup og Katrine Holm fra Horsens og Anja Vigsø fra Flemming er friske på komme i job i landbruget, selvom de aldrig har arbejdet på en gård.

Ledige står i kø for at få job i landbruget

De første 25 har allerede tilmeldt sig ny uddannelse til agroassistent på svinebedrifter

Folk stod i kø for at blive skrevet op til en ny uddannelse som agroassistent, da der for nylig var informationsmøde på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.
Op mod 50 ledige fra Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg Kommuner mødte op til informationsmødet, og de første 25 deltagere var så begejstrede, at de med det samme meldte sig til det første forløb med start den 9. november. Forløbet varer fire måneder, og det er planen, at der starter et nyt hold i januar. Begge hold får cirka 30 deltagere.
“Landmændene har brug for jer, og fra landbrugets side er der stor opbakning til dette forløb. Vi ved, at der er gode jobmuligheder for agroassistenter ude hos svineproducenterne, som er interesserede i god og veluddannet dansk arbejdskraft. Mange svineproducenter har på forhånd har meldt sig, så vi tror på, at det bliver en succes for alle parter,” sagde de to projektledere, Irene Simonsen fra Tørring UddannelsesCenter og Anders Højlund fra Bygholm Landbrugsskole, der står bag uddannelsen.
Agroassistent-uddannelsen er udviklet i samarbejde med Jobcentrene i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg, og den er blevet godkendt af Seges, det tidligere Landscenter.
Uddannelsen varer fire måneder og veksler mellem skole og praktik, der foregår på den samme gård. Bygholm Landbrugsskole står for det faglige, mens landmanden har ansvaret for at introducere den ansatte til de forskellige arbejdsopgaver. Det hele sluttes af med et projekt og en prøve samt evaluering og diplom, hvorefter man kan kalde sig agroassistent. Det oplyser Tørring UddannelsesCenter og Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse.“Jeg har aldrig set mig selv som ansat i landbruget, men det kan jeg nu efter at have hørt om, hvad jobbet går ud på,” siger Henrik Feldt fra Horsens, der her står i kø for at blive skrevet op.

“Jeg har aldrig set mig selv som ansat i landbruget, men det kan jeg nu efter at have hørt om, hvad jobbet går ud på,” siger Henrik Feldt fra Horsens, der her står i kø for at blive skrevet op.

Gårdejer Finn Tukjær Schmidt, Irene Simonsen og Anders Højlund.

Gårdejer Finn Tukjær Schmidt, Irene Simonsen og Anders Højlund.

Publiceret 01 November 2015 11:30