Ådalens Skole og Frederikssund Private Realskole er med i projketet

Ådalens Skole og Frederikssund Private Realskole er med i projketet "Sæt Skolen i Bevægelse Stafetten", der skal få mere fysisk aktivitet i undervisningen. (Foto: Johnny Wichmann)

Bevægelse i timerne på lokale skoler

To skoler i Frederikssund sætter i uge 47 og 48 fokus på bevægelse i de boglige fag. De er med i "Sæt Skolen i Bevægelse Stafetten", som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag

På skolerne i Frederikssund er både lærere og pædagoger meget bevidste om, hvordan fysisk aktivitet i undervisningen kan give en sjovere og mere varieret skoledag, som både motiverer eleverne og gør dem mere læringsparate. Derfor er der på Frederikssund Private Realskole og Ådalens Skole netop nu fuld fart på depechen. Og det er ikke en helt almindelig depeche. Som deltagere i "Sæt Skolen i Bevægelse Stafetten" har skolerne fået en depeche, hvor der indeni ligger inspiration til, hvordan eleverne kan få kroppen mere med i undervisningen uanset fag og klassetrin.
Mens depechen ”løber rundt” på de enkelte skoler og gives videre fra klasse til klasse, fylder lærerne og pædagogerne selv på med de idéer og erfaringer, de får undervejs i samarbejde med eleverne. På den måde får skolerne også sat spot på, hvordan lærere og pædagoger kan vidensdele omkring undervisning med bevægelse.

Over 300 skoler med

På landsplan er over 300 skoler med i "Sæt Skolen i Bevægelse Stafet", som Dansk Skoleidræt og TrygFonden står bag, skriver organisationerne i en pressemeddelelse.
"Det er utrolig positivt, at så mange skoler er opmærksomme på at integrere bevægelse i de boglige fag på en sådan måde, at man samtidig understøtter de faglige mål i undervisningen", siger Niels Grinderslev, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.
"Sæt Skolen i Bevægelse" er en del af et samlet program, der hedder ”Sunde Børn Bevæger Skolen”. Det er også et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden, der skal give alle skoler inspiration til en aktiv skoledag med kvalificerede bevægelsestilbud - både i og udenfor klasseværelset.
"Når skolerne med Stafetten lægger mere bevægelse ind i undervisningen, så styrker det ikke alene elevernes læring og trivsel. Det giver også eleverne rigtig god mulighed for leve op til Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at børn og unge skal være fysisk aktive mindst en time om dagen," siger Mette Meldgaard, programchef i TrygFonden.

Publiceret 16 November 2015 06:30