Dømt for at tage kniv med på kirkegården

En 34-årig mand måtte en tur i retten efter en køretur sidste år

Af
Pernille Kristensen

En 34-årig mand brugte hver dag en bestemt kniv til at åbne kasser på sit arbejde. Derfor havde han ikke lige tænkt på at tage den op af lommen, da han en eftermiddag i juni sidste år lagde vejen forbi kirkegården for at besøge sin mor, inden han atter skulle tilbage på arbejde.
Men foldekniven var låsbar, og sådan en har ikke noget at gøre på en kirkegård.
Det mente anklageren i hvert fald, da den 34-årige forleden var indkaldt til retsmøde ved Retten i Helsingør.
Her stod han ud over ulovlig våbenbesiddelse også tiltalt for at besidde 7,3 gram hash og en joint samt have kørt påvirket, da politiet stoppede ham på Hillerødvej ved Fredensborg den pågældende eftermiddag. Da politiet kiggede nærmere på den 34-årige, fandt de desuden den ulovlige kniv.

Ikke anerkendt formål

I retten erkendte manden ifølge retsbogen at have kørt påvirket og besiddet de euforiserende stoffer. Men han nægtede sig skyldig i ulovlig våbenbesiddelse. Dog forklarede han, at han ikke skulle bruge kniven til noget på kirkegården.
I sin vurdering af sagen pointerede dommeren, at man kun må have sådan en kniv på sig i det offentlige rum, hvis den skal bruges til f.eks. udøvelse af et erhverv, til at gå på jagt eller noget lignende anerkendelsesværdigt - og det var der ikke tale om i dette tilfælde, mente dommeren.
Den 34-årige blev derfor kendt skyldig i såvel våbenbesiddelse som de øvrige forhold, han havde erkendt.
Samlet set endte det ifølge retsbogen med en bøde på 12.000 kroner og tre års frakendelse af kørekortet. Foldekniven blev desuden konfiskeret.

Publiceret 16 November 2015 09:15