Arkivfoto.

Arkivfoto.

Advarsel! Bland selv slik kan komme fra klamt lager:

Lokummet var en tom spand

Af
Daniel Sennek

30 tons slik fra uhumsk lager var, hvad Fødevarerejseholdet fandt, da de slog dørene op til et nedslidt kælderlokale på Carl Jacobsens Vej i Valby. Her tog de to personer i at sidde og ompakke gammelt slik til nye bland selv-æsker.
Forholdene på det ulovlige lager var stærkt uhygiejniske, blandt andet var den eneste toiletfacilitet en tom spand – og der var ingen håndvask.
-  Det er desværre ved at være ret ofte, at vi finder lagre som dette, hvor slik bliver opbevaret og håndteret på en måde, som gør det uegnet til menneskeføde. De unge mennesker, som sad og ompakkede slik har ikke haft mulighed for vaske hænder, så der kan være kommet colibakterier og andre bakterier på slikket, siger Søren Jensen fra Fødevarerejseholdet.
Fødevarestyrelsen advarer derfor forbrugere og virksomheder om at kassere eventuelle varer, der måtte være købt fra lageret.
På grund af manglende fakturaer fra lagerets side har Fødevarestyrelsen ikke på nuværende tidspunkt oplysninger om, hvilke butikker der har aftaget varer fra lageret. Den manglende sporbarhed er et alvorligt problem for både kiosker og forbrugere, fordi virksomhederne dermed ikke kan trække varerne tilbage, hvis det viser sig, at der er problemer med fødevaresikkerheden – som i dette tilfælde.
I samarbejde med Skat har Fødevarestyrelsen på det seneste sat fokus på uregistrerede og ulovlige slikfirmaer og -butikker. Det har nemlig vist sig, at der i stort omfang er snyd med blandt andet registrering, håndtering og afgiftsbetaling.
Fødevarestyrelsen har beslaglagt varerne og fortsætter efterforskningen.

Publiceret 20 November 2015 14:41