Industriens Fond støtter en mentorordning i Vidensbyen med 500.000 kroner.

Industriens Fond støtter en mentorordning i Vidensbyen med 500.000 kroner.

500.000 til succesfuld mentorordning

Industriens Fond har bevilget 500.000 kroner til Lyngby-Taarbæk Vidensby. Bevillingen støtter projektet ’Career Mentoring Programme’, som skal styrke rekruttering og fastholdelse af internationale specialister i danske virksomheder

Af
Signe Steffensen

I foråret skrev DGO om 34-årige Sophia Cheuang, der trods en master i International business havde svært ved at få job i Danmark. Hun blev en del den nye mentorordning, der er udsprunget af Vidensbynetværket for internationalisering.
Mentorordningen er målrettet ægtefæller eller partnere til internationale specialister, og mentorerne i netværket er hentet hos lokale virksomheder i Vidensbysamarbejdet.
For Sophias vedkommende endte forløbet med en ansættelse hos Cowi, og godt halvdelen af de, der deltog i mentorordningen, kom i job.
Successen med mentorprogrammet i Lyngby betyder, at projektet nu får støtte fra Industriens Fond.
”Den globale konkurrence om at tiltrække talenter til den avancerede vidensproduktion, som vi skal leve af, er stor. Vi har brug for at tænke i nye måder til at sikre danske virksomheders konkurrenceevne. Danmarks image som et attraktivt sted at bo og arbejde skal forbedres, så vi bliver et foretrukket valg blandt internationale specialister. I projektet 'Career Mentoring Programme' præsenteres nogle interessante metoder, som vi gerne vil være med til at udbrede til gavn for erhvervslivet i hele Danmark,” udtaler adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Et stærkt netværk

Vidensbyens model bygger på et mentorprincip, hvor de medrejsende ægtefæller bliver tilknyttet et mentorkorps, der giver adgang til et bredt netværk i en jobsøgningsproces. Modellen blev testet i et mindre pilotprojekt i 2014-2015, hvor blandt andre Haldor Topsøe, COWI og DTU deltog med mentorer. Resultaterne gav klar besked: 100 procent af mentees fik styrket deres danske netværk, og 50 procent af mentees fik job.
Det er denne model, der nu skal videreudvikles og finpudses med midler fra Industriens Fond. En af målsætningerne er, at resultater og erfaringer kan bruges som demonstrationsmodel i andre byer i Danmark.
”I Vidensbyen ønsker vi at gå forrest i udviklingen af nye modeller til at tiltrække og fastholde specialister og forskere i Danmark. Der er for mange udstationeringer, som afbrydes før tid, fordi den medrejsende ægtefælle mangler job og netværk i Danmark. Det skader både virksomhederne og familierne, og det vil vi forsøge at afhjælpe med vores Career Mentoring Programme,” udtaler Caroline Arends, der er adm. direktør i Vidensbyen.
FAKTA
Partnerkredsen bag Career Mentoring Programme
Projektet er forankret i Vidensbyens netværk for internationalisering. Netværket består af 25 samarbejdspartnere fra både private virksomheder, uddannelser, forskningsinstitutioner, samt kommunen. Konkret deltager følgende i arbejdet med mentorordningen:
Private virksomheder som Haldor Topsøe, Microsoft, COWI og Maersk Drilling
Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Sprogcenter Hellerup i Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune

Mads Lebech.

Mads Lebech.

Caroline Arends, adm. direktør i Vidensbyen.

Caroline Arends, adm. direktør i Vidensbyen.

Publiceret 09 December 2015 00:00