Mads Thue Helbo Nedergaard, Amalie Bak Pedersen, Viktor Herlev Andersen og Caroline Krath var SÅ klar i 3.a ’s bod til Højvangskolens jule-fejring i sidste uge. Pengene fra boden går til Kræftens Bekæmpelse.

Mads Thue Helbo Nedergaard, Amalie Bak Pedersen, Viktor Herlev Andersen og Caroline Krath var SÅ klar i 3.a ’s bod til Højvangskolens jule-fejring i sidste uge. Pengene fra boden går til Kræftens Bekæmpelse.

Pilot-projektet Go Creative:

Børn skal turde at drømme

Højvangskolen i Stavtrup er én af fem skoler i landet, som er udvalgt til ’Go Creative’, hvor børn lærer at tro på deres drømme

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Det nye læringskoncept Go Creative er rykket ind på Højvangskolen i Stavtrup, hvor eleverne i 10 klasser den seneste tid har arbejdet med deres drømme - at turde at drømme og at turde at handle på deres drømme.
Skolen er en del af pilotprojektet sammen med fire andre skoler i hele landet, som tester læringskonceptet af, før det efter planen skal udbredes til alle skoler i Danmark, Grønland og på Færøerne fra efteråret 2016.
“Vi skal hjælpe børnene med at udnytte deres fulde ressourcer - de skal lære at være kreative og at se muligheder fremfor begrænsninger. Og drømme må man gerne sige højt og gå efter,” siger Dorthe Foged, stifter og daglig administrator af foreningen Barndrømmen, der står bag Go Creative.
Hun forklarer, at børnene med det nye koncept først snakker med læreren om, hvad en drøm egentlig er for en størrelse - eleverne tegner eksempelvis deres egne drømme og hører blandt andet historier om kendte mennesker, som havde en drøm: Fodboldspilleren Lionel Messi, den pakistanske pige Malala Yousafzai og Ford-grundlæggeren Henry Ford.
“De skal se, at andre har turde at drømme - andre har gjort det! Så man kan altså godt flytte sig, og man kan godt gå andre veje, end dem alle andre går,” siger Dorthe Foged, som netop forklarer, at eleverne skal lære at flytte sig - altså at planlægge, hvordan de kommer i mål med deres drømme.
Alt sammen har 10 klasser arbejdet med på Højvangskolen i Stavtrup, og helt konkret kom der en stor bod ud af “drømme”-undervisningen.
Eleverne fra 3.a valgte nemlig at lave “et eller andet” til skolens jule-fejring i sidste uge.
“Derfor lavede vi sådan en brain-storm med masser af gule sedler,” forklarer Caroline Krath, der er elev i klassen.
Dernæst stemte klassen på de bedste idéer og på, hvad pengene fra boden skulle gå til. Valget faldt på Kræftens Bekæmpelse.
Dernæst gik den vilde jagt ellers med at skrabe genstande sammen til boden.
På den måde var eleverne altså kreative og gik fra en idé - en drøm - til handling.
“Det har været helt vildt sjovt,” lyder det fra Mads Tue Helbo Nedergaard.
Det nikker de andre elever ivrigt til.
Og hvad tænker I så om drømme i dag?
“At der ikke er noget, som ikke kan gå i opfyldelse,” siger Caroline Krath.

null

Publiceret 18 December 2015 07:00