Slagsmål og uro ved asylcentre:

17-årig afghaner trak køkkenkniv

Af
Daniel Sennek

Nordjyllands Politi havde en travlt aften og nat på regionens asylcentre. Klokken 23.41 modtog politiet en anmeldelse om slagsmål Vrejlevvej ud for nr. 26 i Vrå i kort afstand fra Asylcenter Vrå.
En større gruppe asylansøgere var kommet i slagsmål på gaden, og der blev knust flere glas og flasker på gaden. Flere patruljer sendt til stedet. En meget aggressiv mandsperson fra Eritrea blev anholdt på stedet og blev medtaget til detentionen i Aalborg for afrusning.
Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have indladt sig i slagsmål med andre på vejen. Personen var 30 år og boende på asylcenter Vrå. 
Klokken 01.23 var der ligeledes uro på asylcenter Østrup, Svolddrupvej syd for Aars. 
Det viste sig at en større gruppe personer fortrinsvis personer i alderen 16-17 år var kommet i skænderi med hinanden. En person havde fremtaget en køkkenkniv og fægtet med denne foran ham selv. Ingen blev dog direkte truet med kniven. 
Flere patruljer blev sendt til stedet og fik ro på gemytterne på stedet. Manden med kniven ville dog ikke tale med politiet og han havde barrikaderet sig på et toilet på asylcentret. Politiet skaffede sig adgang til stedet og uden farlige situationer fik anholdt personen.
Han blev medtaget til afrusning på politigården i Aalborg. Det drejer sig om en 17 årig mand fra Afghanistan som er beboer på asylcentret. 
Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for hans opførsel på stedet og han forventes løsladt igen i løbet af formiddagen. 

Publiceret 27 December 2015 09:26