Carl Holst var vel snart det ministernavn man hørte mest i 2015, for forsvarsministeren havde 93 meget dårlige dage som minister. Foto: Peter Friis Autzen.

Carl Holst var vel snart det ministernavn man hørte mest i 2015, for forsvarsministeren havde 93 meget dårlige dage som minister. Foto: Peter Friis Autzen.

Året der gik - fra J til S

Et tilbageblik på stort og småt fra årets gang på den nationale og internationale scene fra A-Å. Her er det afsnit to. Sidste afsnit følger i morgen

Af
Af: Jørgen Flindt

Januar, og dermed året 2015, startede med fund af mange usprængte krysantemumbomber. Deriblandt i en sandkasse ved en børnehave på Amager. Ingen kom til skade ved nogle af de mange fund, modsat i de sidste timer af 2014, hvor to mænd døde, da en krysantemumbombe sprang.
Krudttønden er en café på Østerbro i København, der i februar blev ramt af terror, da en ung mand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, skød ind i en menneskeflok, der var samlet. En person blev dræbt. Senere den aften dræbte han ligeledes en vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade. Omar blev selv senere dræbt af politiets kugler.
Lillebælts bølger er 60 meter under én, hvis man tager på en 'Bridgewalking' på den Gamle Lillebæltsbro. Den mulighed åbnede i maj.
Minister var han i 93 dage, men Carl Holst løb hele tiden ind i nye møgsager. Den tidligere formand for Region
Syddanmark blev i juni valgt ind i Folketinget og udnævnt til forsvarsminister. Men stort set gennem samtlige 93 dage på posten var der negativ fokus på ham i form af forskellige sager, deriblandt brug af en spindoktor til fordel for egen valgkamp, selvom vedkommende var ansat af Region Syddanmark.

Nepal blev i maj ramt af et stort jordskælv, der kostede cirka 10.000 menneskeliv og ødelagde mange huse og meget infrastruktur.
Overenskomst eller ej. Det spørgsmål trak fronterne op mellem det irske flyselskab Ryanair og danske fagforeninger. Det endte med, at Ryanair ikke ønskede at være en del af danske overenskomster, og selskabet opgav at bruge Danmark som base.
Puha. På globalt plan blev 2015 det varmeste år nogensinde målt. Sommeren var dog i Danmark vejrmæssigt halvkold og overskyet. Foråret var koldt og kedeligt, og mindede om januar og februar, der stort set var uden sne. Oktober var den mest tørre oktober i over 40 år, og midt i november blev Sjælland ramt af op til 60 centimeter tøsne.
Quintana, columbiansk cykelrytter, prøvede at vinde, men hans anstrengelser var ikke nok, og derfor endte han på andenpladsen i Tour De France. Vinderen blev for anden gang briten Chris Froome.
Rifbjerg var en af Danmarks største forfattere gennem tiderne. Klaus Rifbjerg døde i april. Vi sagde også farvel til blandt andre forfatteren Helle Stangerup, komikeren Jan Monrad og fodboldlegenden Harald Nielsen. 
Stormene Dagmar og Egon ramte Danmark i januar. Og efter at Egon havde ramt landet, blev Kronprins Frederik ramt af en mediestorm, fordi han havde fået lov til at køre over Storebæltsbroen, selvom den ellers på grund af stormen var lukket for trafik. Sidst på året ramte stormene Freja, Gorm og Helga.

null

Publiceret 01 January 2016 08:30