Stine Bitsch-Larsen holder foredrag på Gedevasevang onsdag den 6. januar mellem klokken 13.30 og 15.30. Privatfoto

Stine Bitsch-Larsen holder foredrag på Gedevasevang onsdag den 6. januar mellem klokken 13.30 og 15.30. Privatfoto

97-årig forfatter:

"Vi er selv historier"

Stine Bitsch-Larsen fortæller om sin nye bog 'Svanevinger' på Gedevasevang

Af
Martin Warming

Martin Warming

Den 97-årige forfatter Stine Bitsch-Larsen holder onsdag den 6. januar foredrag Gedevasevang i Farum.
Stine Bitsch-Larsen, der er født 1918, debuterede i 1983 som forfatter. Inden da havde hun været skoleleder, keramiker, organist og grafiker.
I sin nye bog 'Svanevinger' fortæller hun om det fjerne Afrika og den nære Besættelse. Om sin opvækst som præstedatter ude på landet, om selv at blive holdt udenfor, men at insistere på, at der altid findes andre veje. Stine fortæller om sine svanevinger, der ikke altid kunne bære hende, men som alligevel endte med at bringe hende igennem den store livsfortælling – som denne bog rummer – om hende selv, opvæksten og familien.
”historierne holdes kun i live, når vi fortæller dem videre. Historierne er det kit, der forbinder os. Derfor er det nødvendigt at fortsætte med at fortælle. Vi er selv historier", siger Stine Bitsch.
Stines barnebarn Camilla på 26 år er imponeret over alle de historie, hendes bedstemor kan huske.
"Jeg håber, at jeg kan blive ligesom hende, når jeg bliver gammel. Hun kan huske alle mulige historier, men jeg kan dårligt huske, hvad jeg lavede i sidste uge", siger hun.
Der serveres kaffe og kage i pausen under foredraget.
Det koster 40 kroner at deltage, og billetter købes ved indgangen. Arrangementet finder sted mellem klokken 13.30 og 15.30.

Publiceret 01 January 2016 07:00