Lars Løkke Rasmussen blev statsminister efter Folketingsvalget i juni. Foto: Claus Junge

Lars Løkke Rasmussen blev statsminister efter Folketingsvalget i juni. Foto: Claus Junge

Året der gik - fra T til Å

Et tilbageblik på stort og småt fra årets gang på den nationale og internationale scene fra A-Å. Her er de sidste bogstaver. Godt nytår

Trehundredeogfemtenmillioner kroner. Eller i tal 315 millioner kroner.  I februar vandt en kvinde fra Helsingør danmarkshistoriens ubetinget største lottogevinst.
Udbytteskat var et ord, de færreste på forhånd kendte til, men i september kom det frem, at Skat havde mistet 6,2 milliarder kroner til svindlere, som havde snydt med fiktiv udbytteskat. Senere blev tallet opjusteret til over ni milliarder.
Vandet er tyve meter dybt, der hvor en dansk F-16 jager i oktober måtte nødlande. Der var problemer med flyets ene hjul, og dermed måtte piloten skyde sig selv ud med katapultsæde, og flyet endte i Nordsøen udenfor Rømø. Piloten slap uskadt fra den voldsomme oplevelse.
Warum? Det spørgsmål stillede mange Volkwagens ledelse, da det i september kom frem, at den store tyske bilfabrikant havde brugt snyde-software, så tallene viste mindre forurening, end det var tilfældet.
X. Blev sat i juni da der var valg til Folketinget. Socialdemokraterne gik en smule frem, men det var ikke nok til, at Helle Thorning-Schmidt kunne genvinde magten. DF gik rigtig meget frem og blev næststørste parti, men ønskede ikke at gå med i regering. Alternativet kom højest overraskende ind med hele ni mandater. Taberne blev Venstre, Radikale og SF, som alle mistede mange mandater. Det til trods blev det Venstre, som samlede en meget smal  Venstre-regering baseret på 34 mandater i Folketinget.
Yemen viste sig i 2015 at være et land i kaos og krig. I januar måtte præsidenten flygte.
Zzzz. De fleste snorkede nok, og så det derfor ikke, da der 28. september var en såkaldt blodmåne. Den specielle og røde måneformørkelse fandt sted ved fire-tiden om morgenen. 20. marts var der en 83 procent solformørkelse over Danmark, men da hang skyerne tungt over landet.
Æv, jeg fik ikke jobbet. Det var næsten umuligt at komme gennem nåleøjet, da den indiske provins Uttar Pradesh i foråret slog 368 assistentstillinger op. For arbejdsgiveren modtog 2,3 millioner ansøgninger. Jobbene bestod i øvrigt i at hente te og lave andet forefaldende arbejde. Alligevel var der 220.000 ansøgere med en videregående uddannelse samt 220, der havde en doktorgrad.
Østrig afholdte årets European Song Contest. Sverige løb for gud ved hvilken gang med sejren, mens Danmark – med bandet Anti Social Media og sangen 'The Way You Are' – ikke kom i finalen.
Året blev et kæmpe biografår. Folk flokkedes i biografernes mørke, hvor film som 'Klovn Forever', 'Mænd og Høns', 'Sommeren '92', 'Star Wars' samt især James Bond'var med til at trække tallene op. 2015 blev et år, der var mere rystet end rørt – eller som James Bond vil sige det 'Shaken, not stired'. Vi ser frem til 2016.

null

Publiceret 02 January 2016 08:15