Indehaver af Sport og Fitness i Rødekro, Cliff Falk Nyborg, er klar til at tage imod de mange nye medlemmer her efter nytår. (Foto: Betina Skjønnemand).

Indehaver af Sport og Fitness i Rødekro, Cliff Falk Nyborg, er klar til at tage imod de mange nye medlemmer her efter nytår. (Foto: Betina Skjønnemand).

“Man kan ikke ændre alle vaner på én gang ”

Januar er absolut højsæson i fitness-centrene. Hos Sport og Fitness i Rødekro øges medlemstallet med 25 procent

Af
Af Betina Skjønnemand

Så skal det være!
Efter julens og nytårets mange udskejelser benytter mange årsskiftet til at sætte en streg i sandet og starte det nye år med en ny, frisk og sund livsstil.
Derfor bliver det trængsel ved maskinerne rundt om i landets efterhånden mange fitnesscentre, hvor medlemmerne i januar strømmer ind.
Det samme sker hos Sport og Fitness i Rødekro, hvor indehaver Cliff Falk Nyborg også er klar til at byde mange nye medlemmer velkommen i centeret.
“Alle folk vælter ind i januar. Det er vores absolutte højsæson”, fortæller han.
Selvom de mange nye medlemmer alle har gode intentioner om en ny, sund livsstil med masser af motion, så falder der rigtigt mange fra hen ad vejen.
Og det er der én bestemt årsag til, fortæller Cliff Falk Nyborg.
“Folk lever i én kasse før nytår, og den 1. januar hopper de over i en helt anden kasse. Så er det pludselig ingen sukker, ingen fedt og masser af motion. Det lykkes bare ikke. Man kan ikke ændre alle sine vaner på én gang,” forklarer Cliff Falk Nyborg.
Han opfordrer folk til at tage små skridt, så man ikke kører død i de gode intentioner i løbet af tre uger.
“De 20 kilo ekstra kom jo heller ikke på tre måneder. Der går typisk de der tre uger, så møder folk muren. Vi prøver at fange dem inden, og få dem lidt ned i tempo. Det er netop derfor, at vi tilbyder fri adgang til vores instruktører, som kan hjælpe med at tilpasse træningen”.
Men det er ikke kun i træningslokalet, at han opfodrer folk til at tage små skridt.
“Hvis man gerne vil ændre på sin kost, gælder samme princip. Man bliver nødt til at lave en kostplan med mad, der ligner noget, man har set før. Jeg plejer at opfordre til, at man bruger Sundhedsstyrelsens kostråd som rettesnor. De er jo ikke bundet op af at skulle sælge nogle bøger”, lyder det med et smil fra Cliff Falk Nyborg.

En stor familie

Sport og Fitness i Rødekro har 40 ansatte, der står klar med hjælp og vejledning, hvis man står overfor at ville gøre sit liv lidt sundere her efter nytår.
“Vi er et center, hvor alle er velkomne. Det lyder lidt som en kliche, men det er et center, hvor der er plads til Hr. og Fru Danmark. Det kan man også se ved, at mange sidder og hyggesnakker og drikker en kop kaffe sammen efter træning”.
Sport og Fitness er privatejet, og har ligget i de nuværende lokaler i Sundhedscenteret i Rødekro siden 2005.
“Der er en meget familiær stemning her i centeret. Man bliver holdt øje med på en god måde. Det er nok også med til at holde motivationen hos nye medlemmer, som vi selvfølgelig gerne vil holde på. Men ikke for enhver pris. De skal komme her, fordi de er glade for det. Og det vil vi gøre alt for, at de bliver,” slutter Cliff Falk Nyborg.

Publiceret 02 January 2016 10:00