Joachim B. Olsen om selvtægt:

"Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad"

Et Facebook-opslag fra Joachim B. Olsen 1. januar har ført folketingspolitikeren ud i årets første livlige debat, som omhandler selvtægt

 
Joachim B. Olsens postkasse blev bortsprængt nytårsaften, og det fik ham til tasterne med denne svada mod hærværksmændene:
"I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de. Derefter kontaktede jeg politiet og informerede dem om i hvilken retning de gik. De havde ikke tid til at komme forbi, hvilket jeg har forståelse for nytårsaften. Imorges vågnede jeg op til en sprængt postkasse og en smadret baglygte på min bil. Om det var de samme unge mænd, ved jeg ikke. Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af, at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet."
Denne melding fik mange Facebook-brugere op i det røde felt og affødte i alt 1.681 kommentarer. Moff Andersen skrev:
"Som politiker er det ikke i orden og true med vold. Det er jo aldrig i orden at slå. Hvis vi borgerlige mennesker truer eller siger noget til
magthavere som jer, så bliver vi straffet. Hvorfor skulle det så være i orden, at I gør det?"
Morten Carlsen skrev:
"Du snakker om den virkelige verden. Den har du sku aldrig oplevet noget af! Men ligegyldig hvad, så bryder du straffeloven!"
Og Trine Mygind Sørensen skrev:
"Du chikanerer en helt masse mennesker hver evigt eneste dag. Er det ok de alle kommer og stikker dig en flad?!"

Sådan så Joachim B. Olsens have ud, dagen efter ukendte gerningsmænd havde sprængt hans postkasse i stumper og stykker.

Sådan så Joachim B. Olsens have ud, dagen efter ukendte gerningsmænd havde sprængt hans postkasse i stumper og stykker.

Stak ophidset mand en flad

Men modvinden fra folket får ikke Joachim B. Olsen til at lægge sig fladt ned i debatten. I en uddybende kommentar om brugen af selvtægt, skriver han: 
"Prøv lige at hør her. Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad. Man kan ikke sætte det på en præcis formel. Det afhænger fuldstændig af situationen. Her er et eksempel fra det virkelige liv, hvor jeg gjorde det. Jeg kommer gående i centrum af Aarhus sammen med en ven. Jeg ser et par, en ung mand og kvinde, som skændes. Kvinden græder, imens manden skriger hende ind i ansigtet. Han er meget aggressiv. Han står bøjet ind over hende og der vel 5-10 cm. mellem deres ansigter. Han skubber hende gentagne gange ind i en væg. Han skubber ikke hårdt, men han skubber hende for at forhindre hende i at gå. Jeg beder ham om at slappe af, hvorefter han stormer mod mig, imens han råber, at jeg fandme skal blande mig uden om. Da han når hen til mig stikker jeg ham en flad og han falder omkuld. Nu er han pludselig helt rolig. Han siger undskyld. Han rejser sig op og går. Fortryder jeg, at jeg stak ham en? Nej, det gør jeg ikke. Hvis man ser folk blive groft chikaneret, så kan det være på sin plads at stikke gerningsmanden en flad. Igen, det afhænger fuldstændig af situationen. Men at påstå, at det aldrig nogensinde er acceptabelt er noget sludder. Sådan har verden iøvrigt aldrig nogensinde hængt sammen. Og ja, jeg kunne godt finde på at stikke en person, som sprænger min postkasse i luften, så der flyver metaldele gennem min have, en flad. Naturligvis ikke, hvis det var er barn. Men en ung mand, absolut ja!" 
Hvad mener du? Har Joachim B. Olsen ret, eller er han ude på dybt vand? Deltag i debatten i Facebook-opslaget nedenfor.

Hvad mener du? Har Joachim B. Olsen ret, eller er han ude på dybt vand?

Opslået af Lokalavisen.dk på%26nbsp;2. januar 2016

Publiceret 02 January 2016 12:31