Den danske regering vil sikre ro og orden og vil undgå gentagelse af disse billeder fra oktober, hvor flygtninge gik i store grupper på de danske motorveje.

Den danske regering vil sikre ro og orden og vil undgå gentagelse af disse billeder fra oktober, hvor flygtninge gik i store grupper på de danske motorveje.

Danmark har indført grænsekontrol ved den tyske grænse

 
12 timer. Så kort skulle der gå fra indførelsen af svensk id-kontrol af rejsende fra Danmark mod Sverige, før Danmark indførte grænsekontrol ved den dansk/tyske grænse.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte på et pressemøde i Statsministeriet mandag klokken 12, at der øjeblikkeligt indføres midlertidig grænsekontrol ved grænserne i Sønderjylland samt ved færgerne i Rødby og Gedser. Statsministeren sagde blandt andet:
"Når de andre nordiske lande - nu senest Sverige - så at sige forsøger at sætte en prop i ved deres grænser, så kan det få store konsekvenser for Danmark. Regeringen ønsker ikke, at vi bliver en ny stor flygtningedestination. Derfor tager vi nu det store skridt at indføre midlertidig grænsekontrol. Det er, vurderer vi, nødvendigt for at sikre ro og orden og undgå, at mange flygtninge og migranter strander i Danmark."
Han langede samtidig ud efter den svenske beslutning om id-kontrol, som blev effektueret fra midnat.
"Man kan mene, hvad hvad mener om de svenske beslutninger, men de er truffet. De vil medføre gener, som vil være mærkbare. Toge vil blive aflyst, færger vil blive forsinkede, mange mennesker vil få væsentlig længere rejsetid til og fra arbejde, den frie bevægelighed vil blive bremset, når vi nu for første gang siden 1950érne har en situation, hvor man skal vise id-kort for at krydse Øresund. Det er til skade for vækst og velstand i Øresundsregionen. Det er et stor tilbageskridt," sagde Lars Løkke Rasmussen.
Grænsekontrollen vil i første omgang vare i 10 dage, men der er mulighed for at den forlænges 20 dage. Transportøransvar indføres ikke i første omgang.

Publiceret 04 January 2016 12:15