Skal man med tog til Kokkedal i weekenden, skal man en tur omkring Nivå først. Arkivfoto

Skal man med tog til Kokkedal i weekenden, skal man en tur omkring Nivå først. Arkivfoto

ID-kontrol påvirker Kystbanen

Kontrol af togpassagerer i lufthavnen betyder ændringer i køreplanerne, og til de weekend-rejsende er der ikke stop i Kokkedal

Af
Pernille Kristensen

Indførslen af ID-kontrol af togpassagerer, der skal ind i Sverige, får også konsekvenser for togtrafikken på Kystbanen.
Således meddeleler DSB, at der uden for myldretiden køres med 20-minutters drift både mellem Helsingør og København H og mellem Nivå og Københavns Lufthavn. Skal man til lufthavnen, skal man således skifte tog på hovedbanegården, hvis man er med et Helsingør-tog, men kan køre direkte, hvis man er med et Nivå-tog.
Alle passagerer, der skal videre til Sverige, skal skifte tog i lufthavnen og huske ID, som skal vises for at rejse videre. Fra Malmø til Helsingør er der ingen ID-kontrol.

Stopper ikke i Kokkedal

I weekenden stopper Kystbanetogene desuden ikke i Kokkedal i nordgående retning. I stedet skal man tage toget videre til Nivå og der skifte til et sydgående tog, hvis man skal af på Kokkedal Station.
DSB oplyser, at man kan nøjes med at købe billet til Kokkedal Station og ikke Nivå, hvis man er ramt af denne omlægning.
Man kan læse mere om ændringerne i togtrafikken efter indførslen af svensk ID-kontrol på www.dsb.dk eller på www.rejseplanen.dk, der er opdateret med ændringerne.
OBS: Om du skal omkring Nivå eller ej, afhænger af, hvilket tog du er med. Læs mere i præciseringen her.
Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebookside ved at følge linket forneden.

Opslået af Ugebladet Hørsholm på%26nbsp;4. januar 2016

null

Publiceret 04 January 2016 12:00