“Niveauet bør være uændret i det nye beredskab, men vi går på landsplan fra 86 til 20 beredskaber. Større enheder betyder, at den tætte kontakt til borgerne bliver mindre, så der venter en udfordring,” siger Thomas Emil Hammerum.

“Niveauet bør være uændret i det nye beredskab, men vi går på landsplan fra 86 til 20 beredskaber. Større enheder betyder, at den tætte kontakt til borgerne bliver mindre, så der venter en udfordring,” siger Thomas Emil Hammerum.

Beredskabschef takker af:

"Jeg er gået glip af mange fødselsdage"

Thomas Emil Hammerum siger farvel til Egedal Brandvæsen efter syv år, hvor han har været tæt på ulykker, brande og storme

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Det er i den grad forandringernes tid på beredskabsområdet i Egedal.
Som Lokalavisen tidligere har beskrevet, så er Egedal blevet en del af et nyt og stort fælles beredskab med blandt andre Frederikssund, Gribskov og Furesø Kommune.
Men stiftelsen af Frederiksborg Brand og Redning er ikke den eneste markante ændring. Også den lokale vicechef og senere konstitueret beredskabschef gennem syv år, Thomas Emil Hammerum, siger farvel og tak for at søge nye udfordringer som sektionsleder hos Region Hovedstaden.
“Det har ikke været nogen nem beslutning at forlade Egedal, for jeg har haft en fantastisk tid med en masse søde mennesker. Jeg havde muligheden for at komme med over i det nye beredskab, men jeg har behov for at prøve kræfter med noget andet, og jeg glæder mig meget til den nye udfordring,” siger Thomas Emil Hammerum, som dog fortsat vil være en del af det frivillige beredskab i Egedal, ligesom han frem til den 1. maj vil være med på sidelinien som indsatsleder.
“Jeg vil gerne give en hjælpende hånd med indtil det nye beredskab er kørt i stilling,” siger han.
Og nu hvor tiden lakker mod enden i det lokale beredskab, så er Thomas Emil Hammerum begyndt at se tilbage på højdepunkterne.

Tæt kontakt til borgerne

“Det har været en tid, hvor vores frivillige beredskab og brandvæsen er blevet tættere knyttet med kommunen og borgerne. Det har ikke kun handlet om at være på pletten til ulykker og brande. Vi har været involveret i hele ringen omkring sikkerhed med alt fra førstehjælp, risikostyring og beredskabsplaner. Derudover har vi gjort en stor indsats med at hjælpe forsyningen i forbindelse med oversvømmede veje, ligesom vi har hjulpet materielgården ved storme og snefald,” siger Thomas Emil Hammerum.
Hvis du skal vælge det bedste og værste øjeblik i de syv år, hvad skal det så være?
“Det bedste var sidste år, hvor jeg blev kaldt ud til “ild i en lade” ud mod Jørlunde, men da jeg nåede frem stod en beboelse i flammer, mens familiens bil holdt ved siden af. Ingen tog imod mig derude, så der gik mange tanker igennem mit hoved, men heldigvis viste det sig, at huset var tomt. Det var en lettelse.”
“Det værste og sværeste øjeblik var i foråret, hvor en pige fra Ølstykke mistede livet på cykel på vej hjem fra skole. Jeg har oplevet mange ting og har mange ambulanceture bag mig, men den oplevelse skulle virkelig bearbejdes,” siger han og nævner i samme forbindelse vigtigheden af opbakningen fra familien.
“Vi fagfolk taler oplevelserne igennem med hinanden, men familien skal også være indforstået med arbejdet. Deres støtte betyder alt, for det er et arbejde med omkostninger. Jeg er tit løbet fra koncerter, luciaoptog og fødselsdage, og når man er på vagt, så sover man aldrig helt,” siger han.

Publiceret 04 January 2016 11:09