Koret på scenen i Hellig Kors Kirke. Foto: Kent Højholdt

Koret på scenen i Hellig Kors Kirke. Foto: Kent Højholdt

Flygtningekor gav sin første koncert

Flygtningekoret “Stemmer fra Hørsholm” har været på scenen til kortræf i København

De sidste tre måneder er der blevet sunget, nynnet, grint og øvet på livet løs i “Stemmer fra Hørsholm”, som er et nyoprettet kor af flygtninge og frivillige fra lokalafdelingen af Røde Kors.
I december skulle koret så for første gang stå sin officielle prøve, da det deltog i korkoncerten “Sange fra Broen” i København sammen med otte andre kor.
Læs også: Integration starter med sang og hygge
Foran 200 publikummer i Hellig Kors Kirke optrådte “Stemmer fra Hørsholm” med fredssangen “Dona nobis pacem”, Carl Nielsens “Jeg ved en lærkerede” og børneklassikeren “Rits Rats Filiong Gong Gong”.

Stolt over optræden

Koncerten var en stor oplevelse for både korets medlemmer og korleder Annelies Hayes Andersen. Ikke mindst, da Hala på 11 år og Malek på 13 år sammen fremførte den arabiske kærlighedssang “Ah Ya Zen”.
“Jeg er simpelthen så stolt af dem. Børnene har blot boet i Danmark i ganske få måneder, og se, hvad de tør! Men min stolthed er intet sammenlignet med, hvor stolte pigerne og deres forældre er. Lige et øjeblik har de fået lov til at vise, hvem de er, og hvad de kan – som mennesker og ikke som flygtninge,” lød det oven på koncerten fra Annelies Hayes Andersen.

Den bedste dag

For Sami Risheh på 26 år var dagen den bedste i hans liv i de sidste fem år, hvor han har været på flugt fra krigen i Syrien.
“Jeg har ikke følt mig så tryg med så mange venlige mennesker i lang tid,” sagde han, der drømmer om at arbejde som percussionist og også fik nogle gode kontakter med de tilstedeværende musikere, der måske kan hjælpe ham på vej.
Til afslutningen var Sami da også med på scenen for sammen med det store fælleskor at fremføre John Lennons “Happy Christmas War is over”.
Han og resten af “Stemmer fra Hørsholm” kan glæde sig til marts, hvor der atter er kortræf, og hvor det forventes, at hele 12 kor deltager.

null

Publiceret 06 January 2016 06:00