Emma Von der Recke-Beckmann kan den 9. januar 2016 fejre sin 100 års fødselsdag på plejehjemmet Adelaide sammen med sin nærmeste familie. Privatfoto.

Emma Von der Recke-Beckmann kan den 9. januar 2016 fejre sin 100 års fødselsdag på plejehjemmet Adelaide sammen med sin nærmeste familie. Privatfoto.

100 år:

Au pair-pigen, som aldrig vendte hjem

Emma von der Recke-Beckmann kan på sin 100 års fødselsdag se tilbage på et langt liv, der startede på en gård i Sydsjælland

Den 9. januar fylder Emma von der Recke-Beckmann, Charlottenlund, 100 år.

Hun blev født på en gård i Sydsjælland som den yngste af en børneflok på tre. Dengang var det ikke almindeligt, at piger på landet fortsatte en videre uddannelse, så efter endt skolegang i den 'stråtækte', tog hun mod sædvane på et højskoleophold.
Herefter rejste hun til Gentofte i slutningen af 30'erne, som en af datidens au pair-piger, og hvor hun så senere også bosatte sig.

Hun blev efterfølgende gift med Herbert, og ved krigens afslutning blev hun mor til en søn. Emma har således levet hele sit voksenliv her i Gentofte.

Systue med veninde

Emma drev gennem mange år sammen med sin barndomsveninde en systue og udnyttede hermed de færdigheder, som hun havde lært på gården og senere på højskolen. Da tiderne ændrede sig, stoppede de imidlertid med forretningen.

Efter sønnen var fløjet fra reden, optog hun frivilligt humanitært arbejde og var en flittig medhjælper i sognegården i Ordrup ved diverse ugentlige arrangementer. For 17 år siden blev Emma enke, men fortsatte i mange år stadig arbejdet i Sognegården.
Hun har alle dage dyrket motion bl.a. ved ugentlige besøg i Kildeskovshallen og indtil for ganske nylig var motionscyklen og de daglige gåture en fast del af dagsprogrammet.

Da kræfterne begyndte at svigte, flyttede hun for et halvt år siden til plejehjemmet Adelaide, ligeledes i Ordrup, hvor hun nu i dag nyder sit otium, og hvor hun på dagen bliver fejret af plejehjemmet og den allernærmeste familie.

Publiceret 06 January 2016 10:00