Omtrent hver femte indbygger i verdens udviklingsområder lever for under $1,25 pr. dag. Foto: Preben Hjorth, Cambodja

Omtrent hver femte indbygger i verdens udviklingsområder lever for under $1,25 pr. dag. Foto: Preben Hjorth, Cambodja

Danmarksindsamling:

En god gerning hjælper de fattigste

Hillerød Bibliotek opfordrer alle børn til at gøre gode gerninger og derved hjælpe de fattigste og mest udsatte i Afrika og Sydøstasien

Af
Af Claus Beyer

Tag sunde snacks med til hele klassen. Fej naboens indkørsel. Eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk. Sådan lyder opfordringen til alle børn i Hillerød. Frem til den 5. februar donerer Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning.

Gør en verden til forskel

En god gerning er at gøre noget, der gør en forskel for et andet menneske. Den næste tid kan børns gode gerninger både sprede glæde herhjemme og samtidig gøre en gøre en verden til forskel for nogle af de fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika og Sydøstasien. Sådan lyder budskabet, når Hillerød Bibliotek sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2016 i fællesskab med alle danske børn.
”Hvad enten man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge som kan betyde en afgørende forskel for familier, der lever i ekstrem fattigdom i nogle af verdens mest udsatte egne. Derfor håber vi, at rigtigt mange børn indleverer gode gerninger her på biblioteket frem mod den 5. februar,” fortæller bibliotekar Ruth Vrist Langer.

Satser på verdensrekord i gode gerninger

Det er femte gang, at DR Ramasjang, skolebibliotekerne og LEGO-familiens fond sætter fokus på nogle af verdens mest udsatte gennem gode gerninger. Alene sidste år mønstrede børnene gode gerninger for godt fem millioner kroner. I år har man planer om at sætte en vaskeægte verdensrekord
”Børnene har i den grad taget de gode gerninger til sig, og vi synes allerede nu, at de er verdensmestre i at gøre godt for andre. Men vi synes også, at det kunne være sjovt at tage den officielle titel. Derfor satser vi i år på at sætte reel verdensrekord i gode gerninger,” siger redaktør på DR Ramasjang, Per Schouby og fortsætter:
”Hvis alle børn udfører bare en god gerning mere, end de gjorde sidste år, eller inviterer en ven til at være med til at gøre en god gerning for andre, så er jeg slet ikke i tvivl om, at vi når over 212.000 gode gerninger, som er vores mål. Og så kan alle de titusindvis af deltagende børn med rette kalde sig verdensmestre i at gøre noget godt for andre”.

Hent et skema

Det eneste, man skal gøre, er at hente et skema på biblioteket – eller på www.dr.dk/ramasjang - udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på sit lokale bibliotek senest den 5. februar kl. 12.00. Store som små gode gerninger tæller og udløser 25 kroner hver til indsamlingen. Børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom.

null

Publiceret 10 January 2016 09:00