Teologiprofessor Peter V. Legarth taler om hvad der sker, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet”.

Teologiprofessor Peter V. Legarth taler om hvad der sker, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet”.

Foredrag:

Professor taler om det sværeste i livet

Hvad sker der, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet?

Af
Af Claus Beyer

Den århusianske teologiprofessor Peter V. Legarth holder foredrag i Hillerød om det alvorlige spørgsmål:
”Hvad sker der, når alvorlig sygdom driver et menneske helt ud på kanten af livet?”
Hvad er det, vi oplever, når vi mennesker rammes af depression eller livstruende sygdomme? Et emne som Peter V. Legarth har skrevet en meget stærk, og ikke mindst personlig, bog om. Bogens titel er ”Efter styrtet: Om at søge fodfæste efter svær sygdom”.
Når man som Peter V. Legarth er professor i troen og teologien, kunne man måske forvente, at han er leveringsdygtig i mere afklarede svar omkring liv og død. Men de mørke tanker og tunge mentale og fysiske udfordringer i hans eget liv i flere omgange har gjort dette mere end svært. Troen er blevet sat på overarbejde. Alligevel har han nogle helt afgørende indsigter og spørgsmål, som han vil formidle i sit foredrag.
Foredraget finder sted søndag den 17. januar klokken 14 i Luthersk Missions hus Bethania, Helsingørsgade 32, Hillerød. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Publiceret 10 January 2016 07:00