DEBAT:

Journalistisk bastard og outdoor-svineri

Jeg er ellers glad for Villabyerne, men træerne vokser åbenbart ikke ind i himlen. I avisen den 21. december 2015 er der en artikel under overskriften 'Det Gode Liv', som fuldstændig ukritisk giver mikrofonen til Camilla Grønnegaard Christoffersen, som gør reklame for sit eget firma, der tilbyder udendørs fitness i Charlottenlund Skov, hvor ét af tilbuddene er at hoppe op på skovens opsatte bænke.
Det er bare ikke i orden. For det første udgør denne hær af narcissistiske amatørgymnaster en pestilens for skovens fred og ro, for det andet er det ukritisk reklame, for det tredje skal man ikke svine skovens bænke til, som er sat op til folk, som gerne vil sidde ned uden at få deres tøj gjort beskidt.
Skuffende, at Villabyerne åbenbart er til fals for privat selvpromovering, som nemt kan forveksles med en journalistisk artikel.
Der er opsat gratis fitnessmaskiner på Charlottenlund Strand og på Plejecenter Holmegården, så lad skoven og os andre få fred.

Svar:

Af Camilla Grønnegaard Christoffersen, Sundhedsværkstedet
Kære Anne Plesner og Jytte Pedersen
Tak for jeres kommentarer til artiklen om Outdoor Fitness.
Det overordnede formål med denne artikel var at give noget information om en træningsform, som foregår udendørs, og som jeg oplever kan være et godt alternativ til de mange løbeklubber, da det for mange mennesker er hårdt for især knæ og ryg alene at løbe.
I Outdoor Fitness træner vi løb, men vi laver også en del øvelser, som styrker og udfordrer kroppen, og hvor skovens elementer indgår som en naturlig del af træningen. For at illustrere mulighederne med dette tog vi billedet til artiklen, hvor vi hopper op og ned af en bænk. For det er i træningsøjemed et redskab.
Det er dog ikke det samme, som at vi hopper på bænkene, hver gang vi træner, og slet ikke, når det er vådt i vejret. De fleste øvelser, vi laver på bænkene, er for overkroppen, og der sidder vi på bænkene. Vi ønsker heller ikke at sætte os på bænke, der er meget beskidte og fyldt med jord.
Jeg forstår så udmærket jeres harme, hvis I tror, at vi hopper op og ned på de fleste bænke, vi møder under træningen, og efterlader dem i en stand, hvor man får svinet tøjet til efterfølgende. Bænken, hvor billedet er taget, står afsides, og vi børster i øvrigt altid evt. rester af jord af, inden vi løber videre.
Vi har stor respekt for skoven og sætter en ære i, at vores grønne områder bevares og ikke svines til med jord, reklameskilte eller hvad, der måtte belaste kommunes grønne områder unødigt.

Publiceret 10 January 2016 06:00