Videre i talent-show:

“Vi fyrede den af!”

13-årige Malika Nielsen fra Tilst og Sofie Amalie Moshage fra Padborg dansede sig i lørdags videre i ’Danmark har talent’

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Vi forstår at vælte hele dansegulvet, selvom vi er så unge, som vi er,” fortæller 13-årige Malika Nielsen fra Tilst med et kækt smil.
Sammen med 13-årige Sofie Amalie Moshage fra Padbog gav hun den i lørdags gas på scenen i TV 2-programmet 'Danmark har talent' - og de unge dansere gik videre i flyvende stil med et stort ja fra alle fire dommere.
“Jamen vi fyrede den bare af - vi havde det så sjovt og fik publikum til at grine. Én ting er jo at danse - det kan alle finde ud af - en anden ting er at performe, altså virkelig skrue charmen på og sælge varen. Det er meget sværere,” fortæller Sofie Amalie Moshage.
Derfor var de to piger også helt klar, allerede da de gik ind på scenen - ja faktisk skruede de op for charmen allerede, da de ankom til audition.
“Vi er vant til at være på, smile og charme os ind, når vi er til shows, men snurrende kameraer er ikke lige vores hjemmebane - vi vidste ikke helt, hvad vi skulle gøre af os selv, så vi begyndte bare at grine og smile,” fortæller Sofie Amalie Moshage, og Malika Nielsen fortsætter:
“Jeg er selv mega fan af 'Danmark har talent', og nu stod jeg pludselig selv i det. Det var lidt sjovt.”

Kun få uger til forberedelse

De to piger mødte hinanden til et dansearrangement i 2013 og har sidenhen hængt sammen som yin og yang - hvilket da også er det danse-navn, da har valgt sig. Selvom den ene bor i Padborg og den anden i Tilst, så får de det til at fungere uden problemer, og de har danset sammen næsten lige siden, de mødte hinanden.
I sommers skiftede pigerne til danseskolen Planum, der holder til i Grønnegade 93 i Aarhus C og drives af de burundianske brødre Nini Brothers, som sidste år blev nummer to i netop 'Danmark har Talent'. Det var da også den ene af brødrene, som fik pigerne tilmeldt audition, der fandt sted i august, men altså først blev vist på skærmen i lørdags.
Pigerne nåede blot at træne sammen i et par uger, fra de vidste, at de var tilmeldt, til audition fandt sted, men alligevel fik de skruet et program sammen, som imponerede dommerne.
“Vi har trænet benhårdt for det her, og nu håber vi selvfølgelig, at vi kan gå hele vejen,” fortæller Sofie Amalie Moshage.
Hvorvidt, de går videre til programmets live-shows, må danse-talenterne ikke fortælle. Det afsløres først 30. januar.

Publiceret 10 January 2016 09:00