Steen Andersson ses her med sin nye affaldsbeholder på grunden i Ganløse. Det er her, at M. Larsen kræver bedre underlag. (Foto: KT)

Steen Andersson ses her med sin nye affaldsbeholder på grunden i Ganløse. Det er her, at M. Larsen kræver bedre underlag. (Foto: KT)

Affaldsramt borger:

Det hænger ikke sammen

"Jeg forstår det ikke. Mit underlag er præcis det samme som ude på vejen," siger Steen Andersson fra Bastbjergvej i Ganløse

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

"Vi har aldrig før haft problemer med affaldet, og vi har altså boet her i mange år, men det har vi altså nu."
Steen Andersson fra Bastbjergvej i udkanten af Ganløse er én af de mange borgere, som er fanget i en strid om de nye affaldsbeholdere.
"En dag i december fik jeg som vanligt hentet affald, men beholderen var ikke kørt plads, og i låget lå der en seddel fra skraldemanden. Der stod, at min beholder var fejlplaceret. Det forstod jeg ikke noget af, for den har stået samme sted siden 1983, men efter en opringning til vognmandsfirmaet M. Larsen viste det sig, at jeg skulle sørge for et kørefast underlag fra beholderne og hen til vejen," siger Steen Andersson.
En besked, som nogle dage senere skabte stor undren hos Ganløse-borgeren, da han kunne konstatere, at andre beboere på vejen fik tømt affald uden små sedler i låget.
"Det fandt jeg meget underligt, så jeg satte mig lidt ind i reglerne. Beholderen skal placeres højst fem meter fra tilkørselsvejen. Det overholder jeg, mens andre beboere på vejen har syv og tolv meter. Derudover er min adgangsvej mere jævn end andre steder, så jeg forstår ikke, at jeg skulle "prikkes på skulderen" af chaufføreren," siger Steen Andersson og fortsætter:
"Jeg har ikke fast underlag, som der tilsyneladende kræves, men mit underlag hen til beholderen har samme beskaffenhed som ude på vejen, hvor chaufføreren åbenbart gerne vil tømme beholderen. Det hænger ikke sammen."
Men der ligger et regelsæt. Er det ikke nemmere at efterleve det?
"Jo, jeg kan jo blive nødt til at lægge asfalt hen til beholderen, men jeg vil bare ikke være den eneste i hele kommunen der gør det. Så skal alle beboere i landområderne sørge for fast underlag."
Hvad siger du til de regler, som Arbejdstilsynet har pålagt skraldemændene?
"De er lidt latterlige, hvis jeg skal være ærlig. Jeg tror ikke, at skraldemændene får ondt i armen af at trille en beholder fem meter på ujævnt underlag."
En kommentar, som Kim Dich fra vognmandsfirmaet M. Larsen, er lodret uenig i.
"Der er sat nogle krav fra Arbejdstilsynet, som ikke er til diskussion. Der er tale om et stykke fysisk arbejde, så vores chauffører skal have de bedste betingelser for at udføre deres arbejde. Når jeg skal levere en arbejdsindsats fra mit kontor, så vil jeg også gerne sidde i en god kontorstol," siger Kim Dich.
Krav eller ej. Steen Andersson fra Ganløse ser tiden an.
"Hvis jeg ikke vil anlægge fliser, så må jeg jo køre beholderen ud til vejen.

Publiceret 19 January 2016 06:00