S-togene tager fra på mandag længere tid om at køre til København. Arkivfoto

S-togene tager fra på mandag længere tid om at køre til København. Arkivfoto

Så får s-toget længere køretid

Rejsetid mellem Hillerød og København forlænges med et par minutter hver vej fra på mandag

Skal du med s-toget til København på mandag, skal du afsætte lidt ekstra tid til køreturen.
Fra på mandag den 25. januar begynder s-togene på linje A nemlig som noget nyt at standse på Jægersborg Station. Det betyder, at køretiden til København bliver forlænget med cirka to minutter.
"Det er nødvendigt at foretage den ekstra standsning for at gøre klar til at tage den første etape af Banedanmarks nye signalsystem mellem Hillerød og Jægersborg i brug," oplyser DSB i en pressemeddelelse.
S-togene på linje A får samtidig en ny køreplan fra på mandag. Da begynder de at afgå to-tre minutter tidligere end normalt fra stationerne fra Hillerød til Lyngby. I den modsatte retning ankommer togene tilsvarende til stationerne fra Lyngby til Hillerød to-tre minutter senere end normalt.
S-togene på linje E, der kører mellem Holte og Køge, er ikke berørt af ændringerne.

Skal omstille tog

Hillerød Posten omtalte for første gang den forlængede rejsetid i december 2014. Det nye signalsystem blev dog dengang udskudt.
DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov forklarede dengang i Hillerød Posten, at det ekstra stop skyldes, at en del af togene har fået nyt signalsystem, mens andre stadig kører på det gamle. Derfor skal lokomotivføreren omstille toget fra det ene signalsystem til det andet på Jægersborg Station.
Det nye signalsystem skal give færre fejl på s-banen og betyde, at togene også hurtigere kan køre rettidigt igen, efter en fejl er opstået.
"Vi kommer til at undgå en masse fejl, for halvdelen af fejlene på s-banen relaterer til signalfejl. Det signalsystem, vi har i dag, er helt tilbage fra 1912 - Titanics tid. Derfor er det et kvantespring, at vi nu introducerer noget, der er oppe i superligaen. Vi har også en forventning om, at det vil reducere antallet af signalfejl voldsomt, og samtidig giver det os bedre mulighed for at genoprette trafikken hurtigt igen," sagde han til Hillerød Posten.
Når det nye signalsystem er fuldt ud i drift, kan s-togene også hæve hastigheden til 120 kilometer i timen. Nu kører togene mellem 90 og 100 kilometer i timen.
Det er planen, at stoppet på Jægersborg Station skal bortfalde igen, men først om nogle år, når signalsystemet er skiftet ud på samtlige s-toglinjer.

null

Publiceret 23 January 2016 10:00