Ud over kogebogen er James Price også klar til en stribe nye DR-programmer. (Foto: Henrik Freek Christensen)

Ud over kogebogen er James Price også klar til en stribe nye DR-programmer. (Foto: Henrik Freek Christensen)

Price uden smør og fløde:

Nej, jeg er ikke blevet hellig

Rigeligt smør er på sin plads i nogle retter. Men alt med måde, siger James Price

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

James Price; er det ikke en glidebane at komme med en kogebog, hvor der helt mangler smør og fløde. Det næste bliver vel opskrifter helt uden kød?
"Nej, det tror jeg nu ikke," griner James Price, der lover, at han ikke på nogen måde er blevet hellig, selv om han lige har barslet med bogen 'Uden smør og fløde'.
"Men kigger du på de mange opskrifter, jeg har leveret i bøger og i aviser de seneste år, er mange af dem også uden smør og fløde. Den nye bog er ikke ment som en slankebog eller en kur, men opskrifterne giver mulighed for at spise sundere og en lille smule mere fedtfattigt. Derfor er der også beregnet kalorier til alle opskrifter."
Men det er altså ikke en slankekur, du lægger op til?
"Nej, slet ikke. Jeg kan sige, at jeg er opvokset med slankekure, fordi min mor, der var skuespillerinde, jo skulle holde den slanke linje. Og da jeg var en rund, lille dreng med lidt hvalpefedt, så blev jeg også altid sat på de her slankekure. Personligt synes jeg, de er af det onde, for godt nok virker de, når det står på, men man tager alligevel det hele på igen bagefter. Der skal mere permanente ændringer til, hvis man vil slanke sig, og der kan denne kogebog måske være en inspiration til."
Og hvad er det, vi taber i kvalitet, når vi slet ikke bruger smør og fløde?
"Selve smagen af smør og fløde er jo ikke særlig markant. En teskefuld smør smager ikke godt alene. Men fedtet bærer smagen frem i alle de andre ingredienser i retten. Skal man lave mad uden smør og fløde, skal man sørge for at krydre maden godt. Stærk og krydret mad mætter også utroligt godt."
Men ordene 'smør' og 'fløde' klistrer ligesom til Brødrene Price......
"Det gør det. Det var vores tv-producer, som fandt klippet med de gamle kokke Axel og Konrad frem, hvor de siger 'rigeligt smør'. Siden har vi selv dyrket det og har haft det mægtigt sjovt med det, men vi kan sagtens lave mad uden," siger James Price.

Start cirkusrevyen

Ud over lanceringen af den nye kogebog er det så småt også ved at være revytid for James Price.
"Vi har faktisk det første forfattermøde i Cirkusrevyen i denne uge, hvor vi skyder sæsonen i gang og diskuterer foreløbige idéer."
Og kommer der mere 'Brødrene Price' på tv?
"Ja, det gør der. Vi kommer med seks nye programmer om egnsretter på DR til marts, hvor vi igen har vores campingvogn som omdrejningspunkt."

Publiceret 23 January 2016 07:00