Ejeren af den engelske staffordshire bull terrier erkender, at han ikke kunne få sin hund til at slippe sit bid i cockerspaniel-hvalpen. Modelfoto: MostPhotos

Ejeren af den engelske staffordshire bull terrier erkender, at han ikke kunne få sin hund til at slippe sit bid i cockerspaniel-hvalpen. Modelfoto: MostPhotos

Kamphund-ejer:

Skulle have holdt den i snor

“Men min hund angreb ikke bare den anden,” siger han til Ugebladet

Af
Af Morten Timm

Ejeren af den 15 måneder gamle engelske staffordshire bull terrier beklager igen hele episoden, hvor den unge cockerspaniel-hvalp Eddie fik to bid i hovedet og måtte hæftes sammen hos dyrlægen.
“Det er selvfølgelig forståeligt, at det er en voldsom oplevelse for drengen, Og jeg forstår for så vidt også faderens reaktion, men efter hvad jeg har fået oplyst, er der ikke tale om skambid,” siger hundeejeren SL til Ugebladet.
Han ønsker ikke at stå frem med sit navn i avisen, da han føler, at der i lokalområdet er blevet pisket en stemning op omkring hans hund.
“Det er min fejl, og jeg skulle have haft den i snor. Det har jeg beklaget, og jeg vil naturligvis fremover holde den i snor,” forsikrer han.
Men SL deler ikke opfattelsen af, at hans hund bare kom løbende og angreb.
“Cockerspanielen lagde sig ned og underkastede sig, men da min hund kom lidt for tæt på, så snappede cockeren ud, hvorefter min bed og holdt fast”.
Læs også: 11-årig dreng i chok: Kamphund bed sig fast i hovedet på hans hundehvalp - men så greb en modig kvinde ind

Det var ude af kontrol

Han befandt sig kun fem-ti meter fra stedet, da hundefighten begyndte, og han indrømmer blankt, at han ikke var i stand til få sin hund til at slippe, og situationen var ude af hans kontrol, indtil den forbipasserende kvinde resolut sparkede den flere gange i skridtet.
“Det var jeg ikke klar over, at man skulle, men det ved jeg nu,” erkender han og tilføjer:
“Men jeg føler, at jeg har gjort, hvad jeg kunne for at beklage det skete overfor familien. Det er selvfølgelig deres ret at melde det til politiet. Vi lever jo i et retssamfund,” siger SL.

En anden sag med et barn

Både via sin dyrlæge og hundetræner, hvor han har trænet lydighed og agilty, har de skønnet, at hunden er normal - og det er almindelig hundeadfærd omkring dominans.
“Jeg vil gerne sige, at det jo er normalt, at hunde bider hunde. Ligesom børn kan komme op at slås i skolegården. Men naturligvis ønsker jeg da ikke at have en hund, der er syg i hovedet. Havde den bidt et barn, ville situationen have været helt anderledes,” fastslår SL overfor Ugebladet.
Han understreger, at den unge staffordshire bull terrier ikke tidligere har reageret sådan overfor andre hunde, ligesom de har en ældre hund, som den er vant til at omgås.
“Men jeg skulle ikke have ladet den løbe løs. Det beklager jeg,” slutter han.
Læs også: 11-årig dreng i chok: Kamphund bed sig fast i hovedet på hans hundehvalp -  men så greb en modig kvinde ind

null

Publiceret 26 January 2016 10:00