Matador-Daniel er død - blev blot 47 år

Af
Daniel Sennek

Jacob Dalgaard, der blev kendt som Mads Skjerns søn Daniel i Matador, er død. Jacob Dalgaard døde den 10. februar i år - kun 47 år gammel.
Det er psykisk sygdom, der kostede Jacob Dalgaard livet. Det skriver BT. Forældrenes skilsmisse og faderens tragiske selvmord gjorde til sidst Matador-Daniel psykisk syg.
Jacob Dalgaard vil af mange blive husket som den lille underkuede søn af Mads Skjern i en af Danmarkshistoriens største TV-serier. Her spillede han den lille dreng med de brune øjne, der inderligt ønskede anderkendelse fra sin fader.
Men i virkeligheden var Jacob Dalgaard den diametrale modsætning til rollen som Daniel. Jacob var glad, klog og tosset i sit eget liv. Men til sidst blev det altså for hårdt for ham. Den 10. februar døde Jacob.
- Hvis Jacob havde fået hjælp, så var han ikke død. Det var mangel på omsorg, der gjorde, at Jacob døde. Jeg synes, han burde have været indlagt, for han havde det så skidt til sidst, fortæller hans barndomsveninde Majbrit Høyrup til BT.
- Ja, det var jo ham, der fik hesten. Han havde sådan nogle smukke øjne, og jeg kan godt huske jeg sad og snakkede med ham ude på optagelserne. Jeg snakkede altid med børnene, siger Lise Nørgaard til BT.
Jacob Dalgaard bliver bisat fra Bidstrup Kirke onsdag.

Publiceret 23 February 2016 08:44