Bogen er udgivet på Frihedsmuseets Venners Forlag.

Bogen er udgivet på Frihedsmuseets Venners Forlag.

Ny bog om en modstandsmand fra Gentofte

Af
Af Annette Houman

Johannes Stefan Jørgensen, kaldet Johs, var søn af læge Stefan Jørgensen, der blev myrdet af tyskerne i 1944 i sin bolig på Vældegaardsvej 6.

Stefan Jørgensen havde hjulpet modstandsbevægelsen og blev cleaingmyrdet som hævn for modstandsbevægelsens likvidering af en nazihåndlanger.

Sønnen Johs forsatte modstandskampen, der kostede ham et ben og et ophold hos tyskerne på lazarettet på Nyelandsvej på Frederiksberg - frem til Befrielsen maj 1945.

Nu er der udkommet en bog på Frihedsmuseets Venners Forlag med titlen 'Johs - om sabotøren Johannes Stefan Jørgensen, der gik fra BOPA til Holger Danske og tog med alle midler kampen op mod tyskerne'.

Bogen er skrevet af Gentofte-borgeren Steffen Bülow, tidligere overlæge ved Hvidovre Hospital, og giver et indblik i, hvorfor unge mennesker gik ind i frihedskampen, og den beretter om de mange enkelte sabotage- og likvideringsaktioner, som Johs deltog i. Fra de første amatøragtige forsøg på at genere tyskerne til de senere professionelle sabotager.

I anledning af udgivelsen holdes der reception - i samarbejde med Gentofte Lokalhistoriske Forening - fredag den 4. marts kl. 16.30 i Øregårdssalen på Hovedbiblioteket. Her vil forfatteren Steffen Bülow fortælle om bogen.

Publiceret 02 March 2016 08:00