Pleje-gigant med kurs mod Frederikssund

Overvejer privat plejehjem med 72 pladser. Det kan betyde lukning af andre boliger

Den svenske plejehjems-gigant Attendo overvejer kraftigt at slå dørene op for et privat-drevet plejehjem i Frederikssund.
Dét har de meddelt Frederikssund Kommune, hvor Velfærdsudvalget allerede har været på studietur til Malmø for at besigtige forholdene på et af de plejecentre, koncernen driver hinsidan.
Det er endnu uklart, hvor Attendo ønsker at opføre plejecentret med mellem 54 og 72 boliger.
"Men ud fra leverandørens forventninger til byggeperioden, estimerer administrationen at de eventuelt nye boliger vil være indflytningsklar medio 2017," hedder det i dagsordenen til Velfærdsudvalget møde torsdag.
Hvis planerne føres ud i livet, vil det betyde, at kommunens behov for at opføre plejeboliger i de kommende år falder markant. Faktisk så meget, at kommunen efter alt at dømme kommer til at stå med tomme plejeboliger.
Derfor foreslår forvaltningen, at de 16 plejeboliger i Haven ved Østergården nedlægges.
"De nuværende lokaler er velegnede til målgruppen af borgere med demens, men afdelingens størrelse og selvstændige beliggenhed er uhensigtsmæssig, særligt i forhold til normering om natten," hedder det i forvaltningens vurdering.

Vil gerne samarbejde

Nikker politikerne til forslaget, står Attendo helt parat:
"Lovgivningen giver mulighed for, at private firmaer som Attendo kan opføre plejecentre. Vi har foreslået kommunen, at vi opfører et plejecenter i selve Frederikssund. For os er det vigtigt, at vi har et godt samarbejde med kommunen omkring det," siger Dorte Dahl, direktør for Attendos aktiviteter i det østlige Danmark.
Attendos plejehjem er som udgangspunkt temabaserede, så der eksempelvis nogle steder er fokus på sport og spa eller udeliv og natur.

Publiceret 10 March 2016 07:00