Kaja Pihl koordinerer de frivillige aktiviteter for flygtninge i Furesø Kommune. Hun har selv en flygtning fra Somalie, Ayaanle, boende i sin kælder, Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Kaja Pihl koordinerer de frivillige aktiviteter for flygtninge i Furesø Kommune. Hun har selv en flygtning fra Somalie, Ayaanle, boende i sin kælder, Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Røde Kors:

"Vi mangler frivillige til de nye flygtninge"

'Venner viser vejen' er et nyt samarbejde, der skal sikre, at flygtninge, der kommer til Furesø, får en god start

Af
Helene Stolle

Furesø Kommune er flere gange det seneste år blevet omtalt i de landsdækkende medier som en foregangskommune, hvor både borgere, erhvervsliv og selve kommunen står sammen om at løfte opgaven med de mange flygtninge. Alligevel mangler der frivillige til at tage sig af de nye flygtninge, som kommunen forventer at modtage i løbet af året.
"Furesø skal modtage 103 flygtninge i løbet af året, så vi har brug for at interessen for det frivillige arbejde som netværkspersoner og -familier øges", siger Kaja Pihl, der står for at koordinere frivilligindsatsen på flygtningeområdet under Røde Kors.
Læs også: Tidligere minister om besøg i Furesø: "Her har jeg oplevet, hvad integration er"
Derfor inviterer Røde Kors i samarbejde med Integrationsrådet i Furesø og Furesø Kommune til et borgermøde med titlen 'Venner viser vej' onsdag den 6. april klokken 19 til 21 i Teatersalen i Farum Kulturhus.
"Her vil vi fortælle om vigtigheden i, at vi sammen tager godt imod flygtningene", siger Kaja Pihl

Indsatsen virker

Den store indsats, som hele Furesø sammen har ydet på flygtningeområdet gennem 2015 virker. Flygtningene har følt sig velkommen, og der er blevet knyttet bekendtskaber og endda venskaber på tværs.
Fik du læst: Lokale muslimer ønsker kulturcenter: Furesø skal have et LilleAsien
I Jonstrup har beboerne taget initiativ til flere grillaftener, andre sammenkomster og idrætsarrangemeneter for de flygtninge, der i sommeren flyttede ind på det tidligere plejehjem i byen, ligesom der er dannet netværk via de cafédage og lektiehjælpscaféer, der blandt andet er blevet afholdt i kulturhuset Stien i Farum.
"Mange sportsforeninger gør også et stor arbejde, men vi kan gøre endnu mere, hvis vi er flere", lyder det fra Kaja Pihl.
De mange frivillige initiativer, hilser borgmester Ole Bondo Christensen velkommen.
"Det er vigtigt at byde nye borgere velkomne og inddrage dem i fællesskabet, så de kommer godt i gang med deres nye tilværelse. Det har i hele 2015 givet rigtig god mening for en flygtning at være tilknyttet en frivillig person. Målet er, at vores nye medborgere bliver så hurtigt som muligt så selvhjulpne som muligt. Det bliver de bedst, hvis de bliver en del af de stærke fællesskaber, vi har her i kommunen", siger han.
Læs også: Pres fra nordsjællandske kommuner: Flere flygtninge i almene bolig
En holdning som Neslihan Diksan, formand for Integrationsrådet, er helt enig i.
"Det er svært at komme som flygtning. Men det kan betyde en verden til forskel for et menneske, der er langt hjemmefra, hvis en netværksperson hjælper til med at forstå den nye kultur", siger hun og slår fast, at det at være netværksperson for en flygtning også er givende den anden vej.
For yderligere information kan man kontakte enten Elsebeth Lauridsen elsebethbl@gmail.com eller Kaja Pihl kaja.pihl@gmail.com begge er aktivitetsledere for integrationen i Røde Kors Furesø.Om borgermødet den 6. april

  • Mødet finder sted i Teatersalen i Farum Kulturhus klokken 19
  • Programet indeholder en velkomst ved borgmester Ole Bondo Christensen (S) og formand for Integrationsrådet Neslihan Diksan
  • Oplæg ved Sofie Winther Thønnings fra Røde Kors hovedkontoret
  • Oplæg af Elsebeth Lauridsen og Kaja Pihl, som fortæller om de erfaringer de har høstet i det sidste år
  • Oplæg fra en frivillig med flygtning, som fortæller om deres fælles hverdag
  • Oplæg der sætter fokus på at skaffe boliger til flygtninge i Furesø

Alle er velkomne

Publiceret 17 March 2016 20:00