Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Slog med golfkølle:

Varetægtsfængslet for vold mod 16-årig kæreste

18-årig mand kastede med en stol, holdt en kniv mod halsen og nikkede en skalle

Af
Jens Berg Thomsen

En 18-årig mands vold mod hans 16-årige kæreste førte onsdag formiddag til en varetægtsfængsling i Retten i Hillerød.
Manden sad til grundlovsforhør et døgns tid efter, han var blevet anholdt. Volden var foregået den 14. marts i hans lejlighed i Hillerød.
"Jeg havde ikke røget hash den dag, så jeg vidste ikke helt, hvad jeg gjorde.
Manden erkendte sigtelsen, der gik på knytnæveslag i ansigtet, slag med en golfkølle, en kastet stol der ramte, en skalle og en kniv holdt mod halsen.
"Det var stille og roligt med golfkøllen," sagde den 18-årige.
"Altså mere en markering," spurgte anklageren.
"Ja," lød svaret.
"Jeg var bange for, at hun ville slå mig. Hun bliver selv sur nogle gange."
Den 18-årige mand var også sigtet for vold, der var begået den 23. januar. Han erkendte at have slået samme kæreste flere gange og taget kvælertag på hende. Dog afviste han at have slået med knyttet hånd.
"Det var ikke knytnæveslag, men flade," sagde manden, der fortalte, at han havde røget hash i mange år, og at han havde svært ved at styre sig, når han ikke røg.
"Jeg har aldrig fået hjælp. Jeg sidder bare i et firkantet rum derhjemme. Hvad hjælper det at putte mig ind i et andet firkantet rum," spurgte den 18-årige.
Mandens forsvarer appellerede til, at han blev varetægsfængslet i surrogat. Det afviste dommeren dog i første omgang, da mandens for-historie ikke vidnede om lægelige behov, men dommeren lovede, at han ville få et tilsyn i fængslet og varetægtsfængslede manden i 14 dage.

Publiceret 17 March 2016 15:45