Michael Bundesen og de andre Shubber på scenen efter premieren på Shubidua - The Musical på Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Michael Bundesen og de andre Shubber på scenen efter premieren på Shubidua - The Musical på Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose

Michael Bundesen:

Kiksene fløj først i Fredericia

Traditionen med kikse-kast ved Shubidua-koncerter begyndte i Fredericia

Af
Peter Friis Autzen

Det er en fredericiansk opfindelse at kaste kiks op på scenen til Shubidua under nummeret “Hvalen Hvalborg”.
Det fortæller bandets forsanger, Michael Bundesen, i interview med Michael Meyerheim, der sendes på TV2 Charlie onsdag den 30. marts.
“Det startede under en koncert i Fredericiahallen. Nogen havde taget kikse-ruller med og kastede kiks op i hovedet på os,” fortæller Michael Bundesen i udsendelsen.
Læs også: Bundesen roser musical
Efter koncerten blev han interviewet til det eneste landsdækkende tv, hvor journalisten spurgte, om ikke han syntes, at det var en sjov oplevelse med de kiks.
“Jeg var så dum at sige 'jo, det er helt enestående - altså sådan interaktivt'. Da kunne jeg godt lige have givet mig selv et dask i nakken,” siger sangeren.
Udtalelsen var med til at puste liv i traditionen, og kikse-kastene udviklede sig så voldsomt, at hele ruller kom flyvende op på scenen, da sangens linje om skidtfisk og kiks blev sunget.
“Vi måtte have vesir på. Og jeg havde skridtbeskytter på inden under bukserne,” siger Michael Bundesen.

Også i teatret

Da Fredericia Teaters millionmusical med Shubiduas musik begyndte sin sejrsgang, genopstod kikse-kastene. Og det i en grad, så teatret måtte bede om, at man kun kastede de ret uskadelige Marie-kiks.
Opfordringen kom efter at en skuespiller på scenen kom til skade af at blive ramt af en flyvende, tung og hård digestive-kiks.
Sagen blev omtalt i medier over hele landet. Blandt andet på DR P3, der arrangerede en test af, hvilke kikse-typer, der slår hårdest. Digestive-kiksen gav studieværten et rødt mærke gennem hans tøj.

null

Publiceret 23 March 2016 11:30